Siirt ili ve çevresi yaygın halk inanışları
Common public beliefs of Siirt and its enviroment
- Tez No: 187125
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. DAVUT KILIÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Felsefe, Religion, Philosophy
- Anahtar Kelimeler: Siirt, Halk inanışları, Din, İlahiyat, Dinler Tarihi, Siirt, Public Beliefs, Religion, Theology, History of Religions
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Dinler Tarihi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziSİİRT İLİ VE ÇEVRESİ YAYGIN HALK İNANIŞLARIİbrahim TAŞPINARFırat ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüFelsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim DalıDinler Tarihi Bilim Dalı2006, Sayfa: +IX?Siirt İli Ve Çevresi Yaygın Halk İnanışları? adlı çalışmamız giriş ve iki bölümdenoluşmaktadır.Giriş kısmında ilin tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verilmiştir. Birincibölümde, Siirt ilindeki Yaygın Halk İnanışları gözlem ve mülakat yoluylaaraştırılmıştır. İkinci bölümde ise bu yaygın halk inanışlarının Eski Türk İnancıylabağlantısı ortaya konmuştur.Bu çalışma bibliyografya ve ekler kısmıyla sona ermektedir.
Özet (Çeviri)
SUMMARYMaster ThesisCOMMON PUBLIC BELIEFS OF SIIRT AND ITS ENVIROMENTİbrahim TAŞPINARFirat UniversitySocial Sciences InstituteMain Science Branch of Philosophy and Religion Sciences2006, Page: 93+IX.The research named ?Common Public Beliefs of Siirt and Its Environment?Consists of introduction and two parts.In the introduction part, there is knowledge about the history and geography ofthe city. In the first part, Common Public Beliefs in Siirt have been researched by meansof observation and interview; in the second part, the relation between these commonpublic beliefs and old Turkish beliefs has been explained.This study ands with bibliography and additional parts.