Spectral images: Dispossessed family photographs circulating in antique markets in Turkey
Hayalet imgeler: Türkiye antika pazarlarında dolaşımda olan sahipsiz aile fotoğrafları
- Tez No: 187714
 - Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ASUMAN SUNER
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Güzel Sanatlar, Sahne ve Görüntü Sanatları, Fine Arts, Performing and Visual Arts
 - Anahtar Kelimeler: Aile fotografları, antika pazarları, koleksiyonculuk, aura, Family photographs, antique markets, collecting, aura
 - Yıl: 2005
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
 - Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Grafik Ana Sanat Dalı
 - Sayfa Sayısı: 140
Özet
Bu çalışma Türkiye'deki antika pazarlarında dolaşımda olan aile fotograflarınıanlamlandırma çabasıdır. ?Sahipsiz aile fotografları? fenomeni, fotograf üzerine olan eleştirel kurama ve özellikle Walter Benjamin ve Roland Barthes?a dayanarak incelenmiştir. Bu teorik çerçeveye dayanan çalışma, antika satıcılarının / koleksiyoncularının ?sahipsiz aile fotografları hakkındaki söylemlerini ve bu fotografların dolaşımda olduğu alanı inceler. Antika satıcılarının / koleksiyoncularının söylemleri, ?sahipsiz aile fotograflarının? hem insanların zihinlerinde hem de antika çevresinde tarifi zor bir yere sahip olduğunu öne sürer.
Özet (Çeviri)
This study is an attempt to make sense of family photographs that are circulating in antique markets in Turkey. The phenomenon of ?dispossessed family photographs? is examined on the basis of the critical literature on photography mainly by Walter Benjamin and Roland Barthes. Depending on this theoretical framework, this study examines the discourse of antique sellers/collectors about ?dispossessed family photographs? and the field that these photographs are circulating in. The discourse of antique sellers/collectors suggests that, ?dispossessed photographs? have an elusive quality both in the minds of people and in the antique domain.