Harput halk kültüründe ziyaret ve ziyaret yerleri etrafında oluşan inanç ve uygulamalar
Belief and practics which takes form in the around visitation and visiting places in the public culture of Harput
  1. Tez No: 188416
  2. Yazar: EMRAH YAVUZ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. YAHYA MUSTAFA KESKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Ziyaret, Din, Kutsal, nanç, Kültür, Visitation, Sacred, Religion, Belief, Culture
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Din Sosyolojisi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziHarput Halk Kültüründe Ziyaret ve Ziyaret Yerleri EtrafındaOluşan nanç ve UygulamalarEmrah YAVUZT.C.Fırat ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüFelsefe ve Din Bilimleri Anabilim DalıDin Sosyolojisi Bilim Dalı2005; Sayfa:X+124Harput halk kültüründe ziyaret ve ziyaret yerleri etrafında oluşan inanç veuygulamalar adlı bu çalışma, halk dindarlığının önemli bir vechesi olan ziyaretfenomenine açıklık getirmektedir. Ziyaret fenomeni, ülkemizin hemen her yöresindeyaygın olarak karşımıza çıkan bir olgu olması hasebiyle önem arzeden bir kondur.Buradan hareketle yapılan bu çalışmada, Türk toplumunun dini hayatının önemli birboyutunu oluşturan ziyaret olgusu, din sosyolojisinin bilimsel yöntemleri ileincelenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARYMasters ThesisBELIEF AND PRACTICS WHICH TAKES FORM IN THE AROUNDVISITATION AND VISITING PLACES IN THE PUBLIC CULTURE OFHARPUTEmrah YAVUZT.C.University Of FiratInstitute Of Social SciencesMain Science Branch Of Sciences Of Philosophi And Religion ScienceBranch Of Religion Of Sociology2005-Page: X+124This sudy, called belief and practics which takes form in the around visitation andvisiting places in the public culture of Harput clarifies the case of visitation whichcomposes an important aspect of puplic religiousness. As a comman case which isfound in almost all parts of our country, the case of visitation is a matter of signifiance.Therefore, in this study, the case of visitation which composes an important aspect ofreligious life of Turkish society, is tried to be sturdied with the scientific methods ofsociology of reilgion.