Osmanlı Avusturya diplomatik ilişkileri (1526-1791)
Ottoman Austrian diplomatic relations (1526-1791)
  1. Tez No: 189151
  2. Yazar: UĞUR KURTARAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET BEŞİRLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tarih, History
  6. Anahtar Kelimeler: Diplomatik ilişkiler, Osmanlı ve Avusturya, 1526-1791 yıllarıarası
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 477
Özet
Osmanlı Devleti ile Avusturya arasında 1526 yılında başlayan ilişkiler I. Dünyasavaşına kadar devam etmiştir. Bu süreç içerisinde 1526-1791 yılları arası iki devlet arasındaçeşitli diplomatik ilişkiler yaşanmıştır. Bu tezde, bu münasebetler üzerinde durulmuştur.Başlıca amacımız, dönemler arası değişen süreçte, diplomaside yaşanan değişimlerintespitidir. Bunun için dönemin antlaşmaları transkribe edilerek, tahlil edilmiştir. Bununsonucunda ise, diplomatik ilişkilerin gelişimi ve değişim süreci ortaya konulmayaçalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Beginning in the year of 1526 between the Ottoman State and Austria, the relationshave continued until the First World War. During this period, especially between the years of1526 and 1791, a variety of diplomatic relations took place between two countries. In thisthesis, these relations have been dwelt on them. Our main aim is to determine the diplomaticchanges seen among the periods, which contained some changes in time. For this, theagreements of that period have been transcribed and evaluated. Resultantly, the developmentof diplomatic relations and their changing period have also been tried to be revealed.KEYWORDSDiplomatic relations, Ottoman and Austria, interval of the years of 1526-1791.