Rize ve çevresindeki yaygın halk inanışları
Comman society beliefs in Rize and its envirements
  1. Tez No: 189643
  2. Yazar: FEYZULLAH KABATAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. İSKENDER OYMAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Rize, Halk İnanışları, Türk İnanışları, Rize, Common Society, Turkish Beliefs
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Dinler Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziRİZE VE ÇEVRESİNDEKİ YAYGIN HALK İNANIŞLARIFeyzullah KABATAŞFIRAT ÜNİVERSİTESİSOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜFELSEFE VE DİN BİLİMLERİ ANABİLİM DALIDİNLER TARİHİ BİLİM DALI2006, Sayfa: ....?Rize ve çevresindeki Yaygın Halk İnanışları? adlı yüksek lisans çalışmamız,giriş ve dört bölümden oluşmaktadır.Giriş bölümünde ilin tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verilmiştir. Birincibölümde evlenme öncesi ve doğum sonrası yaygın halk inanışları, ikinci bölümdedoğum öncesi ve doğum sonrası halk inanışları, üçüncü bölümde ölüm öncesi ve ölümsonrası yaygın halk inanışları, gözlem ve mülakat yoluyla araştırılmıştır. Çalışmanındördüncü ve son bölümünde ise bu yaygın halk inanışlarının eski Türk inancıylabağlantısı ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
SUMMARYMaster ThesisCOMMAN SOCIETY BELIEFS IN RIZE AND ITS ENVIREMENTSFeyzullah KABATAŞThe University Of FıratSocial Sciences InstituteMain Science Branch of Sciences of Philosophy and ReligionScience Branch of History of Religions2006, Page: ...Our study called ?Common Society Beliefs in Rize and its envirements? formedwith introduction and four parts. In introduction part information about the city?s historyand geography has been given.In the first part common beliefs about before birth and after birth; in the secondpart common beliefs about before marriage and after marriage, in the third part commonbeliefs before death and after death, has been searched with observations andinterviews. In the forth part (the last part) of the study, the relation between the commonsociety beliefs and old Turkish belief has been pointed out.