Bankacılıkta hizmet pazarlaması, bireysel bankacılık hizmetleri uygulamasında bir banka Akbank örneği
Service marketing in indivudual banking, Akbank model in indivudual banking service's practice
- Tez No: 189760
- Danışmanlar: PROF. HATİCE ESİN KÜHEYLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Ekonomi, İşletme, Banking, Economics, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Hizmet, Hizmet Pazarlaması, Banka, BireyselBankacılık, Banka Hizmetleri Pazarlaması, Service, Service Marketing, Bank, Individual Banking
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bankacılıkta Hizmet Pazarlaması, Bireysel Bankacılık HizmetleriUygulamasında Bir Banka ?Akbank? ÖrneğiElif ÖZTÜRK KARGINDokuz Eylül ÜniversitesiSosyal Bilimleri Enstitüsüşletme Anabilim DalıPazarlama ProgramıYeni ekonomi koşullarında hizmet pazarlaması giderek önemkazanmıştır. Günümüzde işletmeler yeni ve farklı hizmetler sunmayaçalışmaktadır. Bu dönem, çok yoğun rekabetin olduğu pazarları ortayaçıkarmaktadır. Bu pazarlarda müşteriler, rekabetçi sunumların daha fazlafarkındadırlar, gereksinimleri sürekli olarak değişmektedir ve fiyata karşı dahaduyarlıdırlar.Teknoloji alanındaki değişimlerin etkilerinin en belirgin şekildehissedildiği sektörlerin başında bankacılık sektörü gelmektedir. Bankalarınteknolojik gelişmelere ayak uydurması, hizmet maliyetlerinde düşüşsağlamanın yanı sıra çok çeşitli ürünlerin müşteriye en hızlı ve etkin biçimdeulaşmasını sağlayacaktır.Bankacılık ürün ve hizmetlerinin geleneksel olmayan kanallardanmüşterilere sunulduğu hu yeni dönemde, ATM'ler ilk ve en yaygın kullanılanalternatif dağıtım kanalı olarak ortaya çıkmaktadır. Bunun dışında, telefonbankacılığı, ev-ofis bankacılığı ve internet bankacılığına uzanan geniş biryelpazede müşterilerin, şube dışında da bankacılık ürünlerine ulaşabilmeimkanı sağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Service Marketing in Indivudual Banking, ?Akbank? Model in Indivudual Banking Service?s PracticeElif ÖZTÜRK KARGINDokuz Eylul UniversityInstitute Of Social SciencesDepartment of ManagementMarketing ProgrammeIn the new economy, service marketing has gained more important than before.Nowadays firms try to offer new and different types of services to their customers. Inthis period of time, the hyper competitive markets have derived. In these markets,customers have aware competitive supplies very much, their needs have change andthey are sensitive to price very highly.Banking is one of the leading sectors that the effects of the changes in the fieldof technology are more prominently felt. By keeping pace with the technologicaldevelopments banks would reduce the service costs as well as they would carry anabundance of their products and services on to their customers with the fastest andmost efficiency way.At this new area where the banking products and services have supplied to theclients with untraditional channels ATM?s have observed as the first and the mostcommonly used alternative distribution channels. Besides, the clients have suppliedwith a vase scope from telephone banking, home and office banking to Internetbanking for the use of banking products and services apart from the branch officesthemselves.