Sermaye piyasasının gelişiminde kurumsal yatırımcıların önemi
Importance of institutional investors in developing of capital markets
  1. Tez No: 189900
  2. Yazar: CANAN SANCAKDAR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. İSMAİL MAZGİT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal Yatırımcılar, Yatırım Fonları, YatırımOrtaklıkları, Emeklilik Fonları, Institutional Investors, Mutual Funds, Investment Trusts, Pension Funds
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 164
Özet
Finansal sistemde, fon arz ve talep edenlerin dengesinin kurulmasıylaekonomik birimler arasında vade ve miktar açısından optimum dağılımınsağlanmasında sermaye piyasalarının etkinliği oldukça önemlidir. Gelişmişsermaye piyasalarına sahip ülkeler, gelişmiş finansal piyasalara ve dolayısı ilede güçlü bir ekonomiye sahiptirler.Ekonomide fon arz eden kesimin önemli bir kısmını oluşturan kurumsalyatırımcılar, uzun vadeli kaynak yaratma ve profesyonel portföy yönetimi ilesermaye piyasalarının gelişmesi için itici bir etki oluşturacaktır.Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için kurumsal yatırımcı tabanınıngenişletilmesi, sermaye stokunun azlığına çözüm olacak, iç tasarruflarda artışaneden olacak ve ekonomik kalkınmada olumlu bir etki yaratacaktır.
Özet (Çeviri)
In the financial system, the efficiency of the capital markets in providingoptimum distribution in terms of term and amount among the economic unitswith the establishment of balance between fund suppliers and demanders isquite important. The countries with developed capital markets have developedfinancial markets and therefore, strong economies.Institutional investors which constitute a serious portion of the sectionthat supplies funds in the economy, have an impulsive effect on the developmentof capital markets with their ability of creating long term sources andprofessional portfolio management.In developing countries like Turkey, enlargement of the institutionalinvestors base shall become a solution for the scarcity of capital stocks andcause increase in domestic savings and create a positive effect in economicdevelopment.