Hisse senedi portföylerinin yönetiminde pratik yaklaşımlar ve İMKB uygulaması
Practical approaches in managing stock portfolios and an ISE practice
  1. Tez No: 189922
  2. Yazar: ERHAN ZENGİN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. İSMAİL MAZGİT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Economics
  6. Anahtar Kelimeler: Portföy, Portföy Yönetimi, Pratik Yaklaşımlar, Portfolio, Portfolio Management, Practical Approaches
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 133
Özet
Günümüzün hızla değişen rekabetçi ortamı, yatırım kararı verirkenetkinliği zorunlu kılar. Pek çok diğer alanda olduğu gibi, yatırım alanında dauzmanlık ve altyapı yetersizliği verimli sonuçlar alabilmeyi olanaksız halegetirir. Bugün artık portföy yönetimi hizmeti yatırım süreci içerisindevazgeçilmez olarak yerini almıştır.Yatırım kararlarında portföy yönetimi önemli bir iştir. Bu, saf önsezidenanaliz tekniklerine kadar geniş bir yelpazedeki yöntemlerin aracılığıylagerçekleştirilebilir.Bu çalışmanın amacı, yatırımcıların hisse senetleri portföylerininyönetiminde uygulayabilecekleri pratik yaklaşımları ele alıp İMKB'de yer alanhisse senetlerinden oluşan bir portföy oluşturarak uygulama yapmaktır.
Özet (Çeviri)
The competitive world of today obliges people to be more efficient whilemaking investments. Like in many other fields, approaches in investmentwithout background are usually fallible. The portfolio management is, by now,indispensable in investment process.Portfolio management is an important task in investment decisions. Thiscan be achieved by means of different methods in a broad spectrum from simpleintuition to technical analyses.The aim of this study is to discuss practical approaches which investorscould apply in managing stock portfolios and to practise these approaches bymaking a portfolio which contains the stocks that take place in Istanbul StockExchange (ISE).