Alvin Plantinga'­nın din felsefesi
Alvin Plantinga's philosophy of religion
  1. Tez No: 190646
  2. Yazar: FERHAT AKDEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. METİN YASA
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Din, Felsefe, Psikoloji, Religion, Philosophy, Psychology
  6. Anahtar Kelimeler: Alvin Plantinga, analitik felsefe, reform epistemolojisi, temel inanç, kötülük problemi, özgür irade savunması, Alvin Plantinga, analytical philosophy, reformed epistemology, basic belief, theproblem of evil, the free will defence
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 235
Özet
ALVİN PLANTİNGA'NIN DİN FELSEFESİ-Doktora Tezi-Ferhat AKDEMİRÖZETBu tez çağdaş analitik din felsefesinin önde gelenlerinden Alvin Plantinga ve onun dinfelsefesi üzerinedir. Tez, Giriş hariç iki bölümden oluşmaktadır. Giriş'de analitik felsefeningenel özellikleri ve kısa tarihçesi ve Alvin Plantinga'nın entelektüel biyografisi üzerindedurulmaktadır. Birinci Bölüm'de, Tanrı inancının delilsiz rasyonelliği ve `upuygun temelinanç'; ikinci bölümde ise kötülük problemi ve özgür irade savunması ele alınmaktadır.Sonuçta ise, ulaşılan sonuçlar eleştirel bir değerlendirmeye tâbi tutulmaktadır.
Özet (Çeviri)
ALVIN PLANTINGA?S PHILOSOPY OF RELIGION-The Doctoral Thesis-Ferhat AkdemirABSTRACTThis thesis is on Alvin Plantinga, one of the leaders of contemporary analytical philosophy ofreligion, and his philosophy of religion. It consists of two chapters as well as Introduction.General characteristics and a short history of analytical philosophy are mentioned inIntroduction. In the first section, the rationality of believing in God without argument and`properly basic belief?, and in the second section, the problem of evil and `the free willdefense? are investigated. In the Conclusion, the results reached are evaluated critically.