Dünya ve Türkiye'deki palmiyeler, ekolojik özellikleri ile izmir ve Çeşme'deki kullanımları üzerine araştırmalar
The palms in the world and in Turkey, their ecological features and their usage in İzmir and in Çeşme
- Tez No: 196913
- Danışmanlar: PROF.DR. AYDIN GÜNEY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Botanik, Peyzaj Mimarlığı, Şehircilik ve Bölge Planlama, Botany, Landscape Architecture, Urban and Regional Planning
- Anahtar Kelimeler: Palmiye, palmiyelerin ⦠dayanımı, palmiyelerin ...gereksinimi, palmiyelerin fiziksel özellikleri, Palms/palm tree, the ⦠resistance of palms/palm trees, the â¦requirements of palms/palm trees, the physical features/characteristics ofpalms/palm trees
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 204
Özet
ÖZETDÜNYA VE TÜRKİYE'DEKİ PALMİYELER,EKOLOJİK ÖZELLİKLERİ İLEİZMİR VE ÇEŞME'DEKİ KULLANIMLARI ÜZERİNEARAŞTIRMALARCOŞKUNER, AltuğYüksek Lisans Tezi, Peyzaj Mimarlığı Anabilim DalıTez yöneticisi: Prof. Dr. Aydın GÜNEYAralık 2006, 182 sayfaBu çalışmada Türkiye'deki mevcut palmiyelerin dayanabildikleriminimum sıcaklıklar belirlenmiştir. Genel çalışma alanı olan Türkiye içinön görülen alternatif türlerin belirlenmesi de dayanabildikleri minimumsıcaklıklara göre yapılmıştır. Alternatif türlerin ve ağırlıklı çalışma alanıolan İzmir ili ve Çeşme ilçesindeki mevcut türlerin minimum sıcaklıkdayanım derecelerinin dışındaki diğer ekolojik gereksinimlerine ve fizikselözelliklerine de uygun şekilde kullanılması amaçlanmıştır.Çalışmada öncelikle genel bir fikir vermek amacıyla dünyadaki tümpalmiye cinsleri liste olarak belirtilmiştir. Sonrasında ise bu cinslere aitTürkiye iklim bölgelerinde yaşanan minimum sıcaklık derecelerinedayanıklı türler ön görülmüş ve bu türler diğer ekolojik gereksinimleri vefiziksel özellikler açısından da incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTTHE PALMS IN THE WORLD AND IN TURKEY,THEIR ECOLOGICAL FEATURES ANDTHEIR USAGE IN İZMİR AND IN ÇEŞMECOŞKUNER, AltuğMsc in Landscape ArchitectureThesis supervisor: Assoc. Prof. Dr. Aydın GÜNEYDecember 2006, 182 pagesIn this study, minimum heats to which existing palm trees inTurkey can resist has been determined. Also determining alternativespecies, projected for Turkey that is the general study field, has been doneaccording to the minimum heats they are able to resist. Alternative speciesand existing species in İzmir And Çeşme, the area where studies mostlyrealized, has been aimed to be used suitable to other ecologicalrequirements and physical features/characteristics other than minimum heatresistance degrees.In the study, for the purpose of giving a general idea all the palmgenera in the world has been presented as a list. Then specises belonging tothose genera which can stand the minimum heat degrees experienced inTurkey climate zones have been proposed. Also those species have beenstudied according to their other ecological requirements and their physicalfeatures.