GSM sisteminde wap protokolü ile şebekenin arıza bilgilerine ve performans istatistiklerine erişim
Accessing fault information and performance statistics of the network in a GSM system through wap protocol
  1. Tez No: 196916
  2. Yazar: EBRU YEŞİLÇAYIR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TURHAN TUNALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Mühendislik Bilimleri, Computer Engineering and Computer Science and Control, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: GPRS, WAP, GSM, OMC, GPRS, WAP, GSM, OMC
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Bilgisayar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışmada, bir GSM Operatöründe mobil şebeke altyapısının kontrol edil-diği OMC(Operation and Maintenance Center: şletme ve Bakım Merkezi) bölümü ile saha bakımpersonelinin faaliyetlerine destek amacı ile baz istas-yonlarının arıza bilgilerine veperformans istatistiklerine WAP üzerinden erişe-bilmeyi sağlayan yazılım geliştirilmiştir.Projede GPRS üzerinden WAP proto-kolü kullanılmıştır.şletim sistemi Windows 2003 Web Server olan bir makina üzerine Apache Tomcat WebServer programı kurulmuş, WAP sunucusu olarak yapılandırıl-mıştır. Baz istasyonlarına aitarıza ve performans bilgilerinin bulunduğu OMC sunucusunda Sun Solaris-8 Unix işletimsistemi bulunmaktadır. Çalışma, Wap sunucusunun alıcı, OMC sunucusunun göndericiolduğu ağ üzerinde çalışmak-tadır. Kullanıcılar özel tanımlanmış yetkiler ile WAPsunucusuna GPRS üzerinden cep telefonlarıyla erişmektedirler.
Özet (Çeviri)
In this study, a software is developed which provides access to the fault information andperformance statistics of base stations through WAP protocol to support OMC (Operation andMaintenance Center) departmant and field maintenance team in a GSM Operator. In thisproject, WAP over GPRS protocol is used.Apache Tomcat Web Server is installed on a machine (operating system-Windows 2003 WebServer) and configured as a WAP server. Sun Solaris-8 Unix operating system runs in OMCServer which includes fault and statistical information of base stations. The study isperformed on the network, with WAP server as client and Unix terminal as the server. Theusers of the program access the WAP server over GPRS with predefined special rights.