Yarı Riemann manifoldları üzerinde dönüşümler
The transformation semi-Riemannian manifold
  1. Tez No: 197090
  2. Yazar: OYA ÖZDOĞAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NURAL YÜKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Riemann manifoldu, eğrilik tensörü, Gauss denklemi, CotazziMainerdi denklemi, Riemannian manifold, Riemannian obliquity tensor, Gauss equation, Cotazzi-Mainardi equation
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, tezin içeriği ile ilgili giriş yapıldı.kinci bölümde, bu çalışmada kullanılan temel tanım ve teoremler verildi.Üçüncü bölümde, Riemann manifoldu ve Riemann konneksiyonu hakkında tanımlar veteoremler ifade ve ispat edildi. Ayrıca hiperyüzeyler üzerinde Gauss denklemi ve Eulerteoremleri ispatlandı.Dördüncü bölümde ise genel olarak manifoldlar üzerinde Riemann eğrilik tensörleri veCotazzi-Mainerdi denklemleri elde edildi ve genelleştirildi.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four chapters:In the first chapter, the introduction about content of the thesis is made.In the second chapter, it is given the basic definitions and theorems dealing with thesisIn the third chapter, it is expressed and proved about definitions and theorems ofRiemannian manifold and Riemannian connection. Also, Gauss equation and Eulertheorem on hiperyüzey are provedIn the fourth chapter, it is generally expressed the obliquities on manifolds, Riemanniancurvature and Cotazzi Moinardi equation. Also it is made generalizations.