Para-Sasakian manifoldu
Para-Sasakian manifold
- Tez No: 197089
- Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET ÖZDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Manifoldlar, Riemann eğrilik tensörü, Riemann manifoldu, Einstein manifoldu, Weyl manifoldu, Manifolds, Riemann curvature tensor, Riemann manifold, Einsteinmanifold, Weyl manifold
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 42
Özet
-iii-PARA-SASAKİAN MANİFOLDUMetin GÜNERErciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri EnstitüsüYüksek Lisans Tezi, Haziran 2006Tez Danışmanı: Prof. Dr. Mehmet ÖZDEMİRÖZETAmacımız Diferensiyel Geometri' de Riemann Manifoldu üzerinde tanımlanmış bazıtemel kavramları ve teoremleri Para-Sasakian Manifold üzerine tanımlamak ve ispatetmektir.n ⥠2 olmak üzere, n-boyutlu Câ sınıfından bir Riemann Manifoldu M ve D' dekovaryant türev fonksiyonu olsun. Bu taktirde; En de eğrilik tensörü,R(X,Y)Z = [DX, DY]Z-D[X,Y]Zşeklinde tanımlı ve Genelleştirilmiş Weingarten dönüşümü,R(X,Y,Z,W) = g(R(X,Y)Z,W)nâS(X,Y) = g(R(ei, X)Y, ei) vei =1â Ï ( M ) â¥V : Ï (M ) xÏ (M ) V(X,Y) = DXY - D XYşeklinde tanımlı temel kavramlar Para-Sasakian Manifold üzerinde tanımlanacak vebazı geometrik sonuçlar elde edilecektir. Burada X,Y,Z,Wâ Ï (M) ve {e1,e2, ⦠,en} iseM vektör uzayının bir ortonormal baz sistemini göstermektedir[1].
Özet (Çeviri)
-iv-PARA-SASAKIAN MANIFOLDMetin GÜNERErciyes University, Graduate School of Natural and Applied SciencesM. Sc. Thesis, June 2006Thesis Supervisor: Prof. Dr. Mehmet ÖZDEMIRABSTRACTThe aim of this Thesis is to define and prove some concept and theorems on the Para-Sasakian Manifold by using basic concept and theorems which is defined on theRiemann Manifold at Differential Geometry.Let n ⥠2, M be a n-dimension class Câ of Riemann Manifold and D be a covaryantdifferentiable function. Then, curvature tensor at En ,R(X,Y)Z = [DX, DY]Z-D[X,Y]Zbe defined and Generalized Weingarten map,R(X,Y,Z,W) = g(R(X,Y)Z,W)nâS(X,Y) = g(R(ei, X)Y, ei) vei =1â Ï ( M ) â¥V : Ï (M ) xÏ (M ) V(X,Y) = DXY - D XYbe defined basic concept are defined on Para-Sasakian Manifold and some geometricresult are obtained. In this X,Y,Z,Wâ Ï (M) and {e1,e2, ⦠,en} represents anortonormal basis of M vector space[1].