Çamkoru göleti çevresi florası (Çamlıdere)
Flora of the Çamkoru pond environs (Çamlıdere)
  1. Tez No: 197166
  2. Yazar: SEZER TOPALOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ŞİNASİ YILDIRIMLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Botanik, Biology, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Çamkoru (Ankara), Flora, Çamkoru (Ankara)
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
ÇAMKORU GÖLETİ ÇEVRESİ FLORASI ( ÇAMLIDERE )Sezer TopaloğluÖZÇamkoru göleti ve çevresine (Çamlıdere, Ankara) 2001-2004 yılları arasında 24kez gidilmiş ve 931 bitki örneği toplanmıştır. Bunların değerlendirilmesi sonucu 59familya, 217 cins, 377 tür, 4 alttür ve 1 varyete saptanmıştır. En büyük familya 42tür ile Asteraceae; en büyük cins 12 tür ile Veronica L. çıkmıştır. Fitocoğrafikelementler bakımından Avrupa-Sibirya elementleri 46 tür ve % 12.2 oranı ile ilksırada yer almıştır. Araştırma alanında endemizm oranı % 6.9 (26 tür) çıkmış vebunların tehlike kategorileri verilmiştir.Araştırma alanının genel vejetasyonu hakkında bilgiler verilmiştir.
Özet (Çeviri)
FLORA OF THE ÇAMKORU POND ENVİRONS ( ÇAMLIDERE )Sezer TopaloğluABSTRACTThe 931 specimens were collected in 24 field trips to Çamkoru (Çamlıdere,Ankara) research area and environs between 2001-2004. 59 families, 217 genera,377 species, 4 subspecies and 1 variety were determined. The largest family isAsteraceae with 42 species and the largest genus is Veronica L. with 12 species.Phytogeographically, Euro-Siberian elements are the first with 46 species and withthe ratio of 12.2%. The endemism ratio is % 6.9 with 26 species and the threatencategories of endemics are given.General vegetation of the research area are given.