Kivi meyvesi için bilgisayar destekli soğuk depo tasarımı
Computer aided design of cold storage for kiwi fruit
- Tez No: 197476
- Danışmanlar: PROF.DR. MUSA AYIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ziraat, Agriculture
- Anahtar Kelimeler: Kivi, bilgisayar destekli tasarım, mekanik soğutma, soğukdepolama, soğutucu akışkan, ürün muhafazası, evaporatör, soğutma kompresörü, kondenser.i, Kiwi fruit, computer aided design, mechanical refrigeration, cold storage, refrigerant, food saving, evaporator, cryocompressor, condenser.ii
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarım Makineleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziKİVİ MEYVESİ İÇİN BİLGİSAYAR DESTEKLİ SOĞUK DEPO TASARIMIBerivan ALKAŞAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüTarım Makinaları Anabilim DalıDanışman: Prof. Dr. Musa AYIKBu çalışmada son zamanlarda Karadeniz Bölgesinde soğuk depolamaya en çok ihtiyaçgösteren kivi meyvesinin depolanabilmesi için gerekli olan bütün tasarım parametreleribelirlenmiştir. Tüm tasarım bileşenleri, kritik soğutma yükü gereksinimine uygun olarakbeş ana bölüm altında oluşturulan bilgisayar yazılımları yardımıyla elde edilmiştir.Gerçek kompresör kapasitesinin soğutma yükü büyüklüğüne göre yaklaşık değerlerdeayarlanabilmesi, sistem defrost yükünün azaltılması açısından önemli olup,hesaplamalar için de bir dayanak olmuştur.Kivi meyvesinin yetiştiriciliğine değinilmiş ve gerek kivi meyvesinin depolanmaihtiyaçları gerekse deponun kurulacağı bölgenin iklim koşulları göz önündebulundurularak gerekli ekipmanlar seçilmiştir.2006, 112 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisCOMPUTER AIDED DESIGN OF COLD STORAGE FOR KIWIFRUITBerivan ALKAŞAnkara UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Agricultural MachinerySupervisor: Prof. Dr. Musa AYIKIn this study, it has been designed all the project parameters required for the storage ofthe kiwi fruit which mostly region recently needs the cold storage in the region of BlackSea. All desing parametetrs which proper for critical refrigeration load have beenproduced by using application softwares consists of five main sections.Adjusting of actual compressor capacity by approximately values in relationsrefrigaretion load is important as regards to decreased of the system defrost load andthis was used as support for calculations.It was mentioned the raising of the kiwi fruit. Furthermore, it was chosen necessaryequipment by bearing in mind both the storage requirements of the kiwi fruit and theclimatic conditions of the region where the cold store would be established.2006, 112 pages