Alüminyum ekstrüzyon preslerde lojik valflerin kullanılması ve preslerin teknolojik gelişimine etkileri
Logical valves at aluminium extrusion presses and effects on technological developments of presses
- Tez No: 197863
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEMİH ÜZE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hydraulic circuit components, hydraulic systems, logical valves, gatevalves, valve technology
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziALÜMİNYUM EKSTRÜZYON PRESLERDELOJİK VALFLERİN KULLANILMASI VE PRESLERİN TEKNOLOJİKGELİŞİMİNE ETKİLERİAytaç MORALARTrakya ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüMakina Mühendisliği Ana Bilim Dalı2005, Sayfa:63Hidrolik sistemler enerji iletiminin en etki yöntemlerinden biridir. Endüstri deyoğun olarak kullanılırlar. Gelişen teknoloji, bu sistemlerinde yenilenmesine vegeliştirilmesine ortam hazırlamaktadır. Hidrolik sistemler kurulurken, valflerin seçimi çokönemli bir kriterdir. Maliyetleri düşük, kullanım ömürleri uzun ve hızlı çalışan parçalarolması istenmektedir.Bu çalışmada, lojik valflerin temel yapısı gösterilerek, sürgülü valfler yerine lojikvalflerin kullanılması ile sağlanan sistem yenilikleri ve değişimleri incelenmiştir. Sürgülüvalfler ve lojik valflerin karşılaştırmaları yapılmış, bu sistemlerin mali boyutuincelenmiştir. Bu araştırmaların bulgusunda hidrolik sistemleri daha fazla geliştirebilmekve lojik valflerden en verimli şekilde yararlanabilmek için ne gibi çalışmalarınyapılabileceği ele alınmıştır.Endüstri de yoğun olarak kullanılan lojik valfler, hem teorik hem de pratik olarak buçalışmada incelenmiştir.Anahtar Kelimeler : Hidrolik devre elemanları, hidrolik sistemler, lojik valfler, sürgülüvalfler, valf teknolojileri
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster of Science ThesisLOGICAL VALVES AT ALUMINIUM EXTRUSION PRESSES AND EFFECTSON TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS OF PRESSESAytaç MORALARTrakya UniverstyInstitute of ScienceMechanical Engineering Main Department2005, Page : 63Hydraulic systems are one of the most effective methods for energy transfer.These systems are intensively used in industry. Advanced technology help renovatingand developing of these systems. Choosing of the valve is an important criterion forestablishing the hydraulic systems. For these systems, long using life, low cost and highspeeds are desired.In this study, the basic structure of the logical valves was revealed and,renovating and variations of the systems were investigated by using of the logical valvesinstead of the gate valves. The gate valves and the logical valves were compared witheach other and investigated from the point of view of the financial. Moreover in thisstudy which kind of researches would be done to benefit from the logical valvesproductively and also developing the hydraulic systems were considered.The logical valves using widely in industry were investigated both theoreticallyand practically.