Çelik yapıların SAP2000 programı ile analiz ve tasarımı
Analysis and design of steel constructions with the aid of SAP2000
- Tez No: 198011
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. BEYTULLAH TEMEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Çelik yapılar, SAP2000, taşıyıcı sistem tasarımı, çerçeve, kafeskirişI, Steel constructions, SAP2000, Design of carrier system, frame, trussII
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
ÖZYÜKSEK LİSANS TEZİÇELİK YAPILARIN SAP2000 PROGRAMI İLE ANALİZ VE TASARIMISinem KOCABAŞÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜİNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALIDanışman: Yrd. Doç. Dr. Beytullah TEMELYıl: 2005, Sayfa: 107Jüri: Yrd. Doç. Dr. Beytullah TEMELProf. Dr. A.Kamil TANRIKULUYrd. Doç. Dr. S.Seren GÜVENDünyada ağırlıklı olarak kullanılmakta olan çeliğin ülkemizde de özellikleendüstri ve sanayi yapılarında ve çok katlı yapılarda kullanımı artmaktadır.Ülkemizde çeliğin sürekli kullanılır hale gelmesi analiz, tasarım ve uygulamadateknolojiden faydalanma gerekliliğini doğurmaktadır.Bu tez çalışmasında, tek açıklıklı kafes ve dolu gövdeli endüstri yapıları ileiki katlı bir binanın analiz, tasarım ve projelendirilmesi yapılmıştır. Endüstriyapılarının analiz ve tasarımı statik yükler (öz ve kar) ve rüzgar yükleri altında, ikikatlı binanın analiz ve tasarımı ise statik yükler (sabit ve hareketli) ve deprem yüklerialtında yapılmıştır. Tüm analiz ve boyutlandırmalar sonlu elemanlar yönteminedayalı yapı analizi yapan SAP2000 programı ile gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMsC THESISANALYSIS AND DESIGN OF STEEL CONSTRUCTIONS WITH THEAID OF SAP2000Sinem KOCABAŞDEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERINGINSTITUTE OF NATUREL AND APPLIED SCIENCEUNIVERSITY OF CUKUROVASupervisor: Asist. Prof. Dr. Beytullah TemelYear: 2005, Pages:107Asist. Prof. Dr. Beytullah TemelJury:Prof. Dr. A.Kamil TanrıkuluAsist. Prof. Dr. S.Seren GüvenThe widespread using area of the steel especially for industrial and multi-storey buildings in our country is increasing. The continuous usage of the steelgenerates the necessity of using technological developments for analysis, design andpractice.In this thesis study, a truss beam-column frame system and single storygabled frame system and two storey building have been analyzed, designed andprojected. Industrial buildings have been analyzed and designed under static loads(dead and snow) and wind loads. Two storey building has been analyzed anddesigned under static loads (dead and live) and seismic loads. Analysis and design ofconstructions are executed with the aid of general purpose SAP2000 computerprogram, which use finite elements method for analysis.