Bilgisayar destekli uzaktan eğitim modelinin geliştirilmesi ve otomotiv elektrik ve elektroniği dersine uygulanması
Development of computer aided distance learning model and its implementation for automotive electric and electronics courses
  1. Tez No: 198204
  2. Yazar: MUZAFFER KARAMAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BAHATTİN ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Teknik Eğitim, Technical Education
  6. Anahtar Kelimeler: Otomotiv, Bilgisayar Destekli Eğitim, Multimedya
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
ÖZETBilim Uzmanlığı TeziB LG SAYAR DESTEKL UZAKTAN EĞ T M MODEL N N GEL ŞT R LMESVE OTOMOT V ELEKTR K VE ELEKTRON Ğ DERS NE UYGULANMASIMuzaffer KARAMANZonguldak Karaelmas ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüMakine Eğitimi Anabilim DalıTez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. M. Bahattin ÇEL KHaziran 2005, 74 sayfa.Günümüzde teknoloji her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretim alanında da değişimlereneden olmuş, yeni teknik ve yöntemlerin kullanımını yaygınlaştırmıştır. Bilgisayar,multimedya, animasyon ve internet gibi yeni kavram ve teknolojiler eğitim ve öğretimdekullanılmaya başlanmıştır. Bu çalışmada Otomotiv Elektrik ve Elektroniği eğitiminin dahaetkin gerçekleşebilmesi için bir uzaktan eğitim modeli geliştirilmiştir. Bunu sağlamak için;Otomotiv Elektrik ve Elektroniğinin eğitimini verebilecek resim, şekil ve yazılarıngörüntüsünün animasyon programları vasıtasıyla elde edildiği, konular arasında menüikonları yardımıyla gezintiye çıkılabilen bir web sayfası oluşturulmuştur. ProgramElektriki Prensipler, Bataryalar, Marş Sistemleri, Şarj Sistemleri, Ateşleme Sistemleri veTesisat bölümlerinden oluşmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTM. Sc. ThesisDEVELOPMENT OF COMPUTER AIDED DISTANCE LEARNING MODELAND ITS IMPLEMENTATION FOR AUTOMOTIVE ELECTRIC ANDELECTRONICS COURSESMuzaffer KARAMANZonguldak Karaelmas ÜniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of MachineThesis Advisor: Asst. Prof. M. Bahattin ÇEL KJune 2005, 74 pagesJust as in other fields, technology has produced changes in Education and Learning. Theuses of newer techniques and methods have expanded. Concepts and technologies likecomputers, software driven animations, multimedia and internet entered the field ofEducation and Learning. In this study, a distance learningmodel has been designed to makethe Automotive Electricity and Electronics Education more effective. In order to providethis, the web site contain pictures, diagrams and written material of visually animationprograms. In addition, this web site will be an interactive one where a student can accessdifferent branches through the icons. The Program consists of Principles of Electricity,Batteries, Starting, Charging and Ignition Systems and Electric System Installation.KeyWords: Automotive, Computer Aided Education, Multimedia.Science Cod: 626.10.01