Gas turbine monitoring system
Gaz türbin izleme sistemi
  1. Tez No: 199056
  2. Yazar: TEOMAN ÖZMEN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. İBRAHİM SİNAN AKMANDOR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Havacılık Mühendisliği, Aeronautical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Gaz türbin izleme sistemi, performans değerlendirme.v, Gas turbine monitoring system, Performance evaluation.iv
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
ÖZGAZ TÜRBİN İZLEME SİSTEMİÖzmen, TeomanYüksek Lisans, Havacılık ve Uzay Mühendisliği BölümüTez Yöneticisi : Prof. Dr. İ. Sinan AkmandorAralık 2006, 73 SayfaBu çalışma ile 250 kW gücünde gaz türbin ve aksesuarlarının uygun çalıştırmaşartlarını gerçekleştiren yeni bir gaz türbin izleme sistemi kurulmuştur. Sistem,gerekli olan alt parçaların mekanik ve elektrik bağlantılarının yapılması ile bir teststandı haline getirilir. Performans test sonuçları hesaplama metodu tanımlanmıştır.Buna ilave olarak bu motor için performans testlerinin tamamlanmasıylauygulanabilen bir başlangıç performans değerlendirme programı geliştirilmiştir.Bu sistem gaz türbin parçalarının aero-termodinamik performans araştırmalarınında yapılabileceği alt yapıya sahiptir. Eğitim faaliyetlerinde bir gaz türbinin start veçalışmasını gösteren eğitim malzemesi olarak ta dizayn edilmiştir. Bu sistemlaboratuvar ortamında gaz turbin başlangıç performans geliştirme araştırmalarınıngereksinimlerini sağlar.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTGAS TURBINE MONITORING SYSTEMOzmen, TeomanM. S., Department of Aerospace EngineeringSupervisor: Prof. Dr. I. Sinan AkmandorDecember 2006, 73 PagesIn this study, a new gas turbine monitoring system being able to carry outappropriate run process is set up for a gas turbine with 250 kW power rating and itsaccessories. The system with the mechanical and electrical connections of therequired sub-parts is transformed to a kind of the test stand. Performance test resultcalculation method is described. In addition that, performance evaluation softwarebeing able to apply with the completion of the preliminary performance tests isdeveloped for this gas turbine.This system has infrastructure for the gas turbine sub-components performance andaerothermodynamics research. This system is also designed for aviation trainingfacility as a training material for the gas turbine start and run demonstration. Thissystem provides the preliminary gas turbine performance research requirements inthe laboratory environment.