Palmprint recognition based on 2-D gabor filters
2-B gabor süzgeç tabanlı avuç izi tanıma
  1. Tez No: 199065
  2. Yazar: BARIŞ KONUK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÖZDE BOZDAĞI AKAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Biyometrik, Avuç zi Tanıma, 2 Boyutlu Gabor Süzgeç, Biometrics, Palmprint Recognition, Two-dimensional Gabor Filter
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu tez çalı masında, biyometrik teknolojilerin detaylı analizi yapılmı ve yeni biravuç izi tanıma algoritması gerçeklenmi tir. Önerilen algoritma 2-B Gabor süzgeçtabanlıdır. Geli tirilen algoritma ilk olarak Hong Kong Polytechnic Üniversitesi avuçizi veritabanında do ruluk, hız ve ablon büyüklü ü açılarından test edilmi tir. Dahasonra avuç ayası resimleri tedarik etmek amacıyla, bir tarayıcı geli tirilenalgoritmaya entegre edilmi , böylece bilgisayar kontrollü avuç izi tanıma sistemigeli tirilmi tir. Daha sonra, bu sistem ile Orta Do u Teknik Üniversitesi'nde küçükbir avuç izi veritabanı olu turulmu tur. Bu yeni veritabanı üzerindeki sonuçlar dageli tirilen algoritmanın ba arısını göstermi tir.
Özet (Çeviri)
In this thesis work, a detailed analysis of biometric technologies has been done and anew palmprint recognition algorithm has been implemented. The proposed algorithmis based on 2-D Gabor filters. The developed algorithm is first tested on The HongKong Polytechnic University Palmprint Database in terms of accuracy, speed andtemplate size. Then a scanner is integrated into the developed algorithm in order toacquire palm images; in this way an online palmprint recognition system has beendeveloped. Then a small palmprint database is formed via this system in Middle EastTechnical University. Results on this new database have also shown the success ofthe developed algorithm.