Performance analysis of a power aware routing protocol for ad hoc networks
Tasarsız ağlar için güç-bilinçli bir yönlendirme protokolünün başarım incelemesi
  1. Tez No: 199103
  2. Yazar: MEHMET AKİF YAZICI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Computer Engineering and Computer Science and Control, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: tasarsız ağlar, güc-bilinşli yünlendirme, CAP-SV pro-g uş cotokolü, başarım incelemesiu sv, ad hoc networks, power-aware routing, CAP-SV protocol, per-formance analysisvi
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
Bu tezde, tasarsız ağlar işin güc bilinşli bir yünlendirme protokolü olan Katılımg c uş c o uüuOdüllendirme Protokol'ünün (CAP-SV) başarımı incelenmiştir.uu s sTasarsız ağlar ve güc-bilinşlilik konularının literatür araştırması verilmekte-g uş c u sdir. CAP-SV protokolünün yeniden-yünleme mekanizmasının ortaya cıkardığıuu o ş gfazlalık paketlerin doğurduğu yük formüllendirilmiş, ve bunu etkileyen etkenlerg gu u startışılmıştır. Daha sonra, CAP-SV'nin güc tüketimi, doğrusal güc tüketimis s uş u g uş umodeli esas alınarak analitik olarak incelenmiştir. Güc tüketimi güz ününe alın-s uş u o oudığında, CAP-SV'nin AODV'den daha iyi bir başarım sergilediği güsterilmiştir.g s go sBu inceleme, gerek literatürde bildirilen benzetim sonuşlarını doğrulamakta,u c ggerekse protokol ve senaryo değişkenlerinin başarım uzerindeki etkilerine dairgs s ügenel prensipler ortaya koymaktadır.
Özet (Çeviri)
in this thesis, performance of the Contribution Reward Routing Protocolwith Shapley Value (CAP-SV), a power-aware routing protocol for ad hoc net-working is analyzed.Literature study on ad hoc network routing and power-awareness is given.The overhead induced by the extra packets of the redirection mechanism ofCAP-SV is formulized and the factors affecting this overhead are discussed.Then, the power consumption of CAP-SV is analytically analized using a linearpower consumption model. It is shown that CAP-SV performs better thanAODV regarding power consumption. The analysis validates the simulationresults reported in the literature and provides general principles of how protocoland scenario parameters affect the performance.