Systemc implementation of a risc-based microcontroller architecture
Risk tabanlı microdenetleyici yapısının systemc ile gerçeklenmesi
  1. Tez No: 199199
  2. Yazar: SALİH ZENGİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MURAT AŞKAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: SystemC, SystemC Sentezlenmesi, MSP 430, BilgisayarTasarımı, SystemC, SystemC Synthesis, MSP430, Computer Design
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 197
Özet
ÖZRISC TABANLI M CRODENETLEY C YAPISININ SYSTEMC LEGERÇEKLENMESZENG N, SalihYüksek Lisans., Elektrik ve Elektronik Mühendisliği BölümüTez Yöneticisi : Prof. Dr. Murat AşkarAralık 2006, 174 SayfaElektronik sistemlerin gittikçe karmaşıklaşması, tek bir ortamda yazılım vedonanım birimlerinin birlikte tasarlanmasını ve doğrulanmasını destekleyen,sistem düzeyinde modelleme kavramını ortaya çıkarmıştır. SystemC, böyle birortamı sağlayan, sistem seviyesinden yazmaç transfer seviyesine kadar (RTL)geniş bir soyutlama aralığını destekleyen, IEEE onaylı, sistem tasarımı vedoğrulanması için geliştirilmiş elektronik tasarım standardıdır . Bu tezde, SystemCdilinin klasik donanım modelleme yeteneği kullanılarak, 16-bit'lik TI MSP430mikrodenetleyicisinin komutlarına uyumlu, iki adet farklı işlemci modelleritasarlanmıştır. yi tasarlanmış ortagonal komutlarıyla, kullanışlı adreslemeşekilleriyle, yararlı sabit sayı üreteçleriyle ve esnek von-Neumann mimarisi ile, 16-bit'lik RISC-benzeri MSP430 mikrodenetleyicileri, SoC tasarımları için ideal birseçimdir. Tasarlanan işlemcilerin komut kümesi ve adresleme şekilleri tamamiyledenenmiştir. Bunun yanı sıra, orjinal 16-bit ve 32-bit'lik CRC programları daişlemcilerin çalışmalarını doğrulamak için kullanılmıştır. Ayrıca, SystemC'dendonanıma geçiş, bahsedilen işlemcilerin arithmetik ve mantık birimi (ALU), Xilinxtabanlı donanıma dönüştürülerek bu çalışmada gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTSYSTEMC IMPLEMENTATION OF A RISC-BASED MICROCONTROLLERARCHITECTUREZENG N, SalihM.S., Department of Electrical and Electronics EngineeringSupervisor: Prof. Dr. Murat AşkarDecember 2006, 174 PagesIncreasing the complexity of modern electronic systems leads to ElectronicSystem Level (ESL) modeling concept, which supports hardware and software co-design and co-verification environment in a single framework. SystemC language,which is an IEEE approved electronic design standard for system design andverification processes, provides such an environment by supporting a wide rangeof abstraction levels from system-level to register-transfer level (RTL). In thisthesis, two different models of a processor core, whose instruction setarchitecture (ISA) is compatible with 16-bit TI MSP430 microcontroller, aredesigned by employing the classical hardware modeling capability of the SystemClanguage. With its well-designed orthogonal instruction set, elegant addressingmodes, useful constant generators and flexible von-Neumann architecture, 16-bitRISC-like processor of the MSP430 microcontroller is an ideal selection for thesystem-on-a-chip (SoC) designs. Instruction set and addressing modes of thedesigned processors are simulated thoroughly. In addition, original 16-bit and 32-bit cyclic redundancy code (CRC) programs are used in order to verify theprocessor cores. In this study, SystemC to hardware flow is also illustrated bysynthesizing the Arithmetic and Logic Unit (ALU) part of the processor into aXilinx-based hardware.