A decision matrix based method for determining priorities of quality improvement projects in manufacturing with inspection error and rework
Muayene hatası ve yeniden işlemenin olduğu imalat ortamlarında kalite iyileştirme projelerinin önceliklendirilmesi için karar matrisi temelli bir yöntem
- Tez No: 199296
- Danışmanlar: PROF. DR. GÜLSER KÖKSAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kalite yileştirme, Muayene Hatası, Yeniden şleme, Kalite Kaybı, Karar Matrisi, Quality Improvement, Inspection Error, Rework, Quality Loss, DecisionMatrix
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Günümüzün rekabetçi ortamı ve yükselen müşteri beklentileri ürünlerin ve süreçlerinsürekli olarak iyileştirilmesini gerekli kılmaktadır. yileştirme önceliklerinin yalnız uzundönemde değil kısa dönemde de elde edilecek sonuçlar dikkate alınarak belirlenmesikalite iyileştirme yönetiminde karşılaşılan önemli problemlerdendir. Bu tezde, muayenehatası ve yeniden işlemenin olduğu imalat ortamlarında kalite iyileştirme projelerininkarlılık ve kalite kaybı göz önünde bulundurularak seçimi için karar matrisi temelli pratikbir yöntem geliştirilmiştir. Geliştirilen yöntemin farklı deney koşulları altındaperformansı incelenmiş ve sonuçlar tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Today?s competitive environments and heightened expectation of customers make itnecessary to improve quality of products and processes continuously. Therefore, qualityimprovement is a major concern for companies. Determining improvement priorities fornot only long but also short term bottom line results is a key problem in qualityimprovement management. In this thesis a practical decision matrix based method isdeveloped for selecting quality improvement projects by considering throughput andquality loss in manufacturing environments with inspection error and rework.Performance of the proposed method under different experimental conditions is analyzedand results are discussed.