Analysis and design of a circularly polarized microstrip antenna
Dairesel polarizasyonlu mikroşerit anten analiz ve tasarımı
  1. Tez No: 199295
  2. Yazar: MEHMET TAŞTAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SENCER KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Dairesel disk, halka anten, Kenar bağlantı noktası modeli, Momentler Yöntemi, Mikroşerit antenler, Dairesel polarizasyonlu mikroşeritantenler, circular patch, annular ring, edge port model, method of moment, microstrip antennas, circularly polarized microstrip antenna
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu çalışmada alçak yörünge uyduları için kullanılabilecek, uygun bir ışımadiyagramına sahip mikroşerit anten tasarımı yapılmıştır. Bu çalışmanın amacı;maksimum radyasyonu anten düzlemine dik istikamette değil de, anten düzlemi ile30-50 derece açı yapacak şekilde yayın yapan bir mikroşerit anten tasarlamaktır.Bu çalışmada dairesel polarizasyonlu bir radyasyon elde edilmiştir. İç içe geçmiş;biri disk, diğeri de bunu çevreleyen halka şeklinde iki anten kullanılmıştır. AnsoftEnsemble 8.0 yazılım programı kullanılarak 8.2 GHz. Frekansında, istenenradyasyona sahip bir anten simule edilmiştir. Bu programdan elde edilen verileregöre gerçek bir anten tasarlanmıştır. Sonuçta deneysel verilerle programdan eldeedilen veriler mukayese edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study we tried to design a microstrip antenna, to get a suitable radiationpattern for a LEO satellite. Our aim is to get a radiation pattern that has amaximum power which is not in the broadside direction to the antenna surface;instead broadside radiation has a relatively lower power density. Maximum powerradiation is desired to be at about 30-50 degrees angle beyond the normal to theantenna surface. We desire circularly polarized radiation. We used two concentricantennas; one is a circular patch at the center and the other is an annular ringwhich is used at the outer region. By using Ansoft Ensemble 8.0 software, wedesign an antenna which has a resonance frequency at 8.2 GHz. Using the result ofthe program we design the real antenna. The measurement results are comparedwith the simulation results.