Evaluation of minimum requirements for lap splice design
Minimum koşulların bindirmeli ekler açısından incelenmesi
  1. Tez No: 199335
  2. Yazar: DOĞU BOZALİOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ERDEM CANBAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Bindirmeli ekler, betonarme, kiriş, aderans, Lap splice, reinforced concrete, beam, bond
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 137
Özet
TS-500 ve ACI-318 standartlarında belirtilen bindirmeli ekler için minimum koşullarbelli oranda güvenlik faktörü içermektedir. Bu şartlar önceki araştırmalardan çıkansonuçlara göre hazırlanmış ve yeni yapılan araştırmalara göre de güncellenmektedir.Ancak bindirmeli eklerin güvenirliliğinin minimum şartlar için incelenmesigerekmektedir. Bu amaçla 6 kiriş numunesi standartlarda belirtilen minimum şartlaragöre hazırlanmıştır. Deney sonuçları analitik yöntemlerle incelenmiş ve ayrıca ikişartnameyi kıyaslamak için bir durum çalışması yapılmıştır. Daha küçük çaptakidonatılar için her iki şartnamede güvenli sonuçlar vermektedir. Sonuçlar, TS500'deverilen minimum paspayı mesafesinin 26 mm çapına eşit veya büyük donatılarlayapılan bindirmeli ekler için yetersiz olduğunu göstermiştir.
Özet (Çeviri)
Minimum requirements for lap splices in reinforced concrete members, stated inbuilding codes of TS-500 and ACI-318, have a certain factor of safety. Thesestandards have been prepared according to research results conducted previously andthey are being updated according to results of recent studies. However the reliabilityof lap splices for minimum requirements needs to be investigated. For this purpose, 6beam specimens were prepared according to minimum provisions of these standards.The test results were investigated by analytical procedures and also a parametricstudy was done to compare two standards. For smaller diameter bars both standardsgive safe results. Results showed that the minimum clear cover given in TS500 isinsufficient for lap spliced bars greater than or equal to 26 mm diameter.