Configuring electronic relationship among the IHE actors' business service interfaces through ebXML collaboration protocol profile and agreement in a virtual connectathon environment
Yapay konnektaton ortamında ebXML iş birliği protokolü profili ve anlaşması ile IHE aktörlerinin iş servis arayüzleri arasındaki elektronik ilişkinin yapılandırılması
- Tez No: 199359
- Danışmanlar: PROF. DR. ASUMAN DOĞAÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Sağlık Kurumları Yönetimi, Computer Engineering and Computer Science and Control, Health Care Management
- Anahtar Kelimeler: IHE Proï¬lleri, Konnektaton, ebXML CPP ve CPA, Iş ServisiArayüzü, Yapılandırmauuvii, IHE Proï¬les, Connectathon, ebXML CPP and CPA, Business ServiceInterface, Conï¬gurationv
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 93
Özet
Günümüz sağlık servisleri sağlayıcıları IHE proï¬llerine uygun urünlerini digeruu u g g üusağlayıcıların urünleri ile test edebilmek işin her yıl düzenlenen Konnektatong üu c uadlı toplantılara katılmaktadırlar. IHE proï¬llerinde kullanılan sağlık hizmet-gleri servis sağlayıcılarının sistem adı, IP adresi, port numarası ve şeşitli webg csservislerin URLleri gibi ağ yapılandırma bilgisi, konnektaton katılımcılarınıngIHE web sitesinden ulaşabilecekleri şevrimişi veritabanlarında tutulmaktadır.s c cTüm şirketler konnektatona katılım işin kayıt olduklarında, IHE veri tabanındaus cvarsayılan yapılandırma oluşturulmakta ve varsayılan sağlık hizmetlerine üzgüs g ouparametreler atanmaktadır. Sonra herkesin kabul edilen yapılandırma parame-trelerini konnektaton sırasında veritabanından alarak kullanmaları beklenmek-tedir. Konnektatonlar dışında, servis sağlayıcılar kendi urünlerini diğer serviss g üu gsağlayıcıların urünleriyle test edememektedir.g üuBu tezde, IHE proï¬lleri, OASIS ebXML ebBP, CPP ve CPA spesiï¬kasyon-viları tabanlı IHE Yapılandırma Yünetim Aracı araştırması sunulmaktadır. Büyleo s obir araş geliştirmedeki amaş, yapay konnektaton portalında katılımcı olan IHEc s cAktürlerinin yapılandırma bilgisi oluşturmalarını ve değiş-tokuşunu otomatiko s gs shale getirmektir. Bu araştırma ve geliştirilen araş, IHE urün sağlayıcılarınıns s c üu gurünlerini her zaman her yerde web uzerinden diğer IHE servis sağlayıcıları ileüu ü g getkileşim işinde test etmelerine olanak sağlamaktadır. Bu araştırma sayesindes c g ssağlık sistemlerinin bir şok iş ortağı ile aynı anda otomatik olarak iletişim kura-g c s g sbilmeleri sağlanmaktadır.gBu şalışma Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen IST-027065 RIDEcsprojesinin bir parşası olarak gerşekleştirilmiştir.c c s sËs
Özet (Çeviri)
Today, the healthcare IT vendors develop interfaces for their products tocomply with the IHE Proï¬les and test them with other vendors in annual events,called IHE Connactathons which are one week events organized to perform inter-operability testing. Network conï¬guration including hostnames, IP addresses,port numbers for healthcare services and URLs for the various web services usedin IHE proï¬les are stored on online databases accessible from the IHE website.When all companies register for participation to the connectathon, a defaultconï¬guration is created in the database, assigning default values for health-care service speciï¬c parameters. Afterwards, a company is expected to use theconï¬guration parameters from that database during the connectathon. Exceptfrom the connectathons, the vendors could not test their products with othervendors?.In this thesis, research on IHE Conï¬guration Management Tool based onivIHE proï¬les, ebXML ebBP, CPP and CPA speciï¬cations is presented. Theintention behind developing such a tool is to automate the creation and exchangeof conï¬guration information between IHE Actors in a Virtual ConnectathonPortal. The results of this research enable the IHE product vendors to test theirproducts in interactions with other vendors through the web anytime/anywhereby automatic business service interface conï¬guration. The research enables thehealthcare systems to engage with many trading partners at the same timeautomatically.The work presented in this thesis is realized as a part of IST-027065 RIDEproject funded by European Commission.