Suğla gölü (Seydişehir/Konya) Bentik algleri üzerine araştırmalar
The investıgatıons on the Benthic algae of the Suğla lake (Seydişehir/Konya)
  1. Tez No: 199592
  2. Yazar: BETÜL YILMAZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. CENGİZ AKKÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Bentik algler, Epipelik algler, Epifitik algler, Epilitikalgler, Benthic algae, Epiphelic algae, Epiphytic algae, Epilythicalgae
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
ÖZETYÜKSEK LİSANS TEZİSuğla Gölü (Seydişehir / Konya) Bentik Algleri Üzerine AraştırmalarBetül YILMAZSelçuk ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüBiyoloji Ana Bilim DalıDanışman : Yrd. Doç. Dr. Cengiz AKKÖZ2007, 81 SayfaJüri : Prof. Dr. Olcay OBALIProf. Dr. Mustafa KÜÇÜKÖDÜKYrd. Doç. Dr. Cengiz AKKÖZBu çalışmada, Konya il sınırları içerisinde yer alan Suğla Gölü bentik alglerininkompozisyonu ve mevsimsel değişimleri, ayrıca göl suyunun fiziksel ve kimyasalözellikleri, Haziran 2005-Mayıs 2006 tarihleri arasında periyodik olarakincelenmiştir.Suğla Gölü'nde yapılan araştırmalarda Bacillariophyta bölümü 54 türle hermevsimde mevcut ve dominant organizma grubunu oluştururken, Chlorophyta 32,Cyanophyta 12, Euglenophyta 4 ve Pyrrophyta bölümü ise 1 türle temsil edilmiştir.Mevsimsel çoğalmalar, ilkbahar ve sonbaharda yoğun olmuştur. Göl suyu hafif alkaliözelliktedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMS ThesisThe Investıgatıons On The Benthic Algae Of The Suğla Lake(Seydişehir/Konya)Betül YILMAZSelçuk UniversityGraduate Scholl Of Natural And Applied SciencesDepartment Of BiologySupervisor : Assoc. Prof. Dr. Cengiz AKKÖZ2007, 81 SayfaJury : Prof. Dr. Olcay OBALIAssoc. Prof. Dr. Prof. Dr. Mustafa KÜÇÜKÖDÜKAssoc. Prof. Dr. Prof. Dr. Cengiz AKKÖZIn this research, the composition and seasonal changes in the benthic algae ofthe Suğla Lake within Konya borders and the physical and chemical characteristicsof the lake water between June 2005-May 2006 have been periodically studied.As a result of the researches in the Suğla Lake the existance and dominanceof the species of Bacillariophyta group in all seasons has been found as 54. Thespecies of Chlorophyta, Cyanophyta, Euglenophyta and Pyrrophyta groups weredetermined as 32, 12, 4, and 1 respectively. Seasonal rises has been dense in thebeginning of spring and summer and in autumn. The lake has a slightly alkalicharacteristics.