Titrek kavak (Populus tremula L.) meşcereleri için normal hasılat tabloları
Normal yield table for trembling aspen (Populus tremula L.) natural stands
- Tez No: 199996
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. NURAY MISIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Forestry and Forest Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hasılat Tablosu, Titrek Kavak, Regresyon Analizi, Yield Table, Populus tremula, Regression Analy
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Orman Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
ÖZETTitrek Kavak (Populus tremula L.) Meşcereleri İçin Normal Hasılat TablosuFatih BİLGİLİBu çalışmada, Türkiye'de doğal yolla oluşmuş eşit yaşlı ve saf Titrek Kavak(Populus tremula L.) meşcereleri için normal hasılat tablosu düzenlenmiştir.Bu amaçla Titrek Kavak'ın yayılış gösterdiği bölgelerden değişik yaş ve yetişmeortamı verim gücüne sahip meşcerelerden 46 adet geçici örnek alan alınmıştır. Bu örnekalanlarından toplanan materyallerden yararlanılarak Titrek Kavak türüne ait normal hasılattablosu düzenlenmiştir. Hasılat tabloları 3 bonitet sınıfı ve 10-55 yaş periyodunukapsayacak şekilde hazırlanmıştır.Düzenlenen normal hasılat tablosuna ilişkin sonuçlar, bilinen genel büyümekuralları ve yasaları ile uyumludur.
Özet (Çeviri)
7SUMMARYNormal Yield Table For Trembling Apsen Natural StandsFatih BİLGİLİIn this study, normal yield table were constructed for Trembling Aspen (Populustremula L.) stands which naturally grown in Turkey.In order to achieve this, data were collected from 46 temporary sample plots fromnaturally stands. Site index curves were used to classify naturally stands into site classes ofI, II and III, in order of decreasing productivity. Yield table included from 10 to 55 ageperiods.The findings obtained from normal yield table were in agreement with the knownrules and laws.