Model-based approach to the federation object model independence problem
Federasyon nesne modeli bağımsızlığı problemine model tabanlı yaklaşım
- Tez No: 201721
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HALİT OĞUZTÜZÜN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Model-Tabanlı Yaklasım, FOM Bağımsızlığı HLA, .NET, Model-Based Approach, FOM Independence, HLA, .NET
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 135
Özet
Yüksek Seviye Mimari (HLA)'nın vaad ettiği en önemli hususlardan birisi de simülasyon unsurlarının tekrar kullanılabilirliğidir. HLA tekrar kullanılabilirlik vaadini büyük bir ölçüde Nesne Yönetim Sablonu (OMT) ile sunulan mekanizmalar ile sağlamıs olsa da, gelistirici daha önceden gelistirmis olduğu bir federeyi farklı bir Federasyon Nesne Modeli (FOM)'a sahip bir federasyonda kullanmaya kalktığı zaman, FOM Bağımsızlığı problemi ortaya çıkmaktadır. Bu genellikle gelistiricinin federe kodunda değisiklik yapması veya federe yapısını tekrar olusturmasını gerektirmektedir. Daha önce yapılan çalısmalarda bu problemin çözümüne yönelik çesitli girisimlerde bulunulmustur. Bu girisimlerin çoğu problemi bir noktaya kadar çözmüslerdir, fakat sunulan bu yöntemler genel olarak esnek ve birbiri ile uyumlu tam bir çözüm sağlayamamaktadır. Bu çalısmada Tanımlama, Nesne ve Federasyon Yönetimi servisleri üzerine yoğunlasan bir yaklasım izlenmistir. Sunulan yaklasımda Model Bütünlesik Hesaplama (MIC) ve .NET 2.0 teknolojileri kullanılmıs, uygulanan adımlar ve aktiviteler modelleme, otomatik kod ve bilesen üretme asamaları altında toplanmıstır. Bu çalısmada ayrıca Çalısma Zamanı Altyapısı (RTI) için .NET 2.0 kabuğu gelistirilerek, kullanıcıların IEEE 1516 uyumlu .NET 2.0 federelerini programlama dilinden bağımsız bir sekilde gelistirmelerine olanak sağlanmıstır.
Özet (Çeviri)
One of the promises of High Level Architecture (HLA) is the reusability of simulation components. Although HLA supports reusability to some extent with mechanisms provided by Object Model Template (OMT), when the developer wants to use an existing federate application within another federation with a different Federation Object Model (FOM) problem arises. She usually has to modify the federate code and rebuilt it. There have been some attempts to solve this problem and they, in fact, accomplish this to some extent but usually they fall short of providing flexible but also a complete mapping mechanism. In this work, a model based approach that mainly focuses on Declaration, Object and Federation Management services is explored. The proposed approach makes use of Model Integrated Computing (MIC) and .NET 2.0 technologies by grouping federate transitioning activities into three well-defined phases, namely, modeling, automatic code generation and component generation. As a side product, a .NET 2.0 wrapper to Runtime Infrastructure (RTI) has been developed to help developers create IEEE 1516 compatible .NET 2.0 federates in a programming language independent way.