Örgütsel değişim yönetimi ve seramik sektöründe uygulaması
Management of organizational change and an application on ceramic industry
- Tez No: 202794
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA TÜRENGÜL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
- Anahtar Kelimeler: Değisim, Değisim Yönetimi, Örgütsel Değisim, Change, Management of change, Organizational Change
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
Bu tez çalısmasında, değisme ve örgütlerde meydana getirdiği sorunların yönetimine uygulamalı bir açıdan yaklasılmaya ve konu hakkında bu arastırmalardan elde edilen bulgular arasında iliski kurulmaya çalısılmıstır. Çalısmanın teorik bölümünde; genel olarak değisimlerde neden olduğu sorunlar ve değisimin yönetiminin yönetiminde kullanabilecek teknikler ve yöntemler belirlenmistir. Uygulama kısmı ise seramik sektöründeki yönetici ve isgörenleri kapsamaktadır. Arastırma, örgütsel değisim gerçeklesen isletmedeki değisim gerçeklesmeden önce çalısan yöneticileri değisim gerçeklestikten sonra çalısan yöneticileri ve is görenleri dikkate almıstır. Toplam 11 yönetici ve 36 isgören örneğine anket soruları dağıtılmıstır. Uygulama kısmında anket çalısmasıyla elde edilen bulguların değerlendirilmesi yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
Organizational change management and Application at ceramics Enterprise. In these kind of studies, change and its problems at organizations has been dealt within an applicative way and a relation between the results has been compared. At the theoretical party of the study, the problems caused by changes and, the techniques to be used in change management are dealt with. The application part includes the managers and the workers in the ceramics sector. The research means the managers `and workers? states before the change and after the change at the enterprise. Questionnaires to 11 managers and 36 workers have been delivered. In the application part, the evaluation of the results of the questionnaire took place.