Deleuze's struggle against transcendence and criticisms about it
Deleuze'ün aşkınlığa karşı mücadelesi ve bununla ilgili eleştiriler
  1. Tez No: 204714
  2. Yazar: KAMURAN TIBIK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. YASİN CEYLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Felsefe, Psikoloji, Religion, Philosophy, Psychology
  6. Anahtar Kelimeler: aşkınlık, içkinlik, kavramlar, strateji, Deleuze, transcendence, immanence, concepts, strategy, Deleuze
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Bu çalışmada ilk olarak içkinlik ve aşkınlığın belirlenemezliğini inceledim. Dahasonra felsefedeki sonuçlarıyla beraber aşkınlık ve içkinlik arasındaki ayrımproblemini çalıştım.Üçüncü olarak, bu ayrım problemi ile ilişkili olacak şekildefelsefenin ölümü fikrine değindim. Dördüncü olarak, Deleuze'ün kavramlara ikiliyaklaşımını ve Hume'un bu yaklaşımın ortaya çıkışındaki etkisini ınceledim.Beşinci olarak, bu ayrım problemini ahlakbilime, felsefi kavramlara ve felsefeningeleceğine ilişkin düşüncelere bağlamaya çalıştım. Son olarak, Hume'un veDeleuze'ün içkinlik ve ahlakbilimle ilgili görüşlerine yönelik eleştirilere yerverdim.
Özet (Çeviri)
In this study, I first studied the undecidability of immanence and transcendence.Then, I studied the demarcation problem between transcendence and immanence withits results in philosophy. Thirdly, I touched on the idea of the death of philosophy inrelation to this demarcation problem. Fourthly, I tried to present Deleuze?s dualistapproach to concepts and I also studied Hume?s effect on the emergence of thisapproach. As the fifth, I tried to relate the demarcation problem to ethics, conceptsand the future of philosophy. Finally, I presented questions and criticisms about bothHume?s and Deleuze?s views on immanence and ethics.