Türk ve Yunan ilişkileri açısından Ege'de karasuyu sorunu
The problem of territorial waters from the aspect of the relationship between Turkey and Greece
- Tez No: 205227
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. KENAN KIRKPINAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Tarih, Türk İnkılap Tarihi, Law, History, History of Turkish Revolution
- Anahtar Kelimeler: Karasuyu, Kodifikasyon, Ege Denizi, TürkYunan İlişkisi, Territorial Waters, Codification, Agean Sea
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 146
Özet
?Türk Yunan İlişkileri Açısından Ege'de Karasuyu Sorunu? konuluçalışmamda, Ege Denizi'nde halihazırda bir türlü çözüme ulaştırılamayankarasuyu mesafesi ve bu konu üzerinde ki çözüm önerileri incelenmiştir.İlk bölümde, Karasularının hukuki statüsü ve tarihsel gelişimiyleberaber diğer denizlere ait uygulama örnekleri incelenmiştir.İkinci bölümde, Ege Denizi'nde ki karasuyu sorunu anlatılmaktadır.Ayrıca bu çalışmada; Ege Denizi'nde ki karasuyu sorunun tarih, politikave dış siyaset açısından çözüm yolları anlatılmaktadır.
Özet (Çeviri)
In my study by the subject of ?The problem of territorial waters in theAgean Sea from the aspect of the relationship between Turkey and Greece? thedistance of territorial waters at the ?Aegean Sea? which has not been solved yetand the suggestions of solution on this subject are studied.In first chapter, along with the judicial statute and the historical progressof the territorial waters,the applied samples which belong to other seas arestudied.In second chapter, the problem of the territorial waters at the AegeanSea is explained.Additionally in this study, the solution methods of the territorial watersat the Aegean Sea are explained from the aspects of history, politics and theforeign policy.