A singular art: A theoretical and artistic survey on miniature and hybrid possibilities of traditional arts in contemporary art
Özgül bir sanat: Minyatür üzerine teorik ve artistik bir inceleme ve güncel sanatta geleneksel sanatlardan kaynaklı karma olasılıklar
- Tez No: 205825
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ERCAN SAĞLAM, YRD. DOÇ. DR. MAHMUT MUTMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Minyatür, Görme, Perspektif, Temsil, Miniature, Seeing, Perspective, Representation
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Grafik Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu çalışmanın amacı Geleneksel Sanatlar özelinde Minyatür sanatının güncel sanattakullanımında ortaya çıkan problemlere işaret etmektir. Geleneksel Sanatlar veMinyatürün nasıl bir görme ve temsili gerektirdiği üzerine bir araştırma yapılmıştır.Sonuç olarak minyatür ve geleneksel sanatların bu güne ait görme rejiminin dışındabir görmeyi gerektirdiği noktasına varılmıştır. Çalışmanın artistik ve pratik kısmındaise süreç boyunca üretilmiş işler üzerinden ve benzer şekilde çalışan diğer sanatçılarda çalışmaya dahil edilerek problem netleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to point out the problems which are stemmed from the use oftraditional arts, particularly miniature, in contemporary art. A theoretical survey onseeing and representation of traditional arts and miniature was made. The result ofthe survey is that traditional arts and miniature require a different seeing than today?sseeing regime. In the artistic and practical side of the study the problem is madeclearer thanks to the works produced during the process and other contemporaryartists? works who are working in similar ways.