Balıkesir Merkez ilçesinin suç haritası
Crime map of Balıkesir Central district (in gendarme region)
  1. Tez No: 206618
  2. Yazar: ÖMER ÖZÇELİK
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HALİL İBRAHİM TAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Coğrafya, Geography
  6. Anahtar Kelimeler: Suç, Suçlular, Mal, Coğrafya, Balıkesir, Crime, Criminal, Property, Geography, Balıkesir
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Balıkesir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Coğrafya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Suç ve suçluluk durumu insan ile yaşıttır. Suç insanın doğasında vardır.Suçların dağılımı incelendiğinde gelişigüzel olmadığı açıkça görülür. Suçunoluşması için zamanın belli bir periyodunda ve yerinde; suçlunun hedefinigerçekleştirmesi için mağdur ya da eşyaya karşı bir hareketi söz konusudur. Oyüzden, suçların nerede ve niçin meydana geldiğini anlamak için analiziniyapmamız gerekir.Suç olayı değişik şekillerde tanımlanmakta ve tasnif edilmektedir. Buçalışmada suç çeşitlerinden biri olan mala karşı suçlar ve suçlular Balıkesirşehrinde ele alınmaktadır. Suç olayı şimdiye kadar değişik bilimlerin incelemekonusu olmuştur. Çalışmada suç ve suçlular coğrafi açıdan incelenmektedir. Suçanalizleri yapılıp ?Önleyici Kolluk? anlayışının gelişmesine yardımcı olmayaçalışılmıştır. Suça ait birçok bilgi değerlendirilerek, alınacak tedbirlerle ilgili genişbir bakış açısı sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The history of crime and guiltiness are as old as human being. Crime is anatural part of human being. When the dispersion of crimes is investigated itseems that it is not indiscriminate. In that for Crime to be happened, it can bestated that guilty person would realize an action to be wronged or property in thedetermined segment of time and certain place. Thus, we have to analyse the crimeso as to understand why and where happened.The Crime is described and classified in different manners. In thisframework it has been dealing with crime types, which are the property crimesand guilty people in Balıkesir Central District. Up to now, the crime has becomesubject for investigation from different scientists. In this study, crime andguiltiness are researched at the point of geographical perspective. The crime wasanalyzed and tried to help so as to take progress“The preventive arm of the law”.In addition, this study presents a variety of information and suggests precautionsagainst crime in different perspectives.