Fuar organizasyon ve yönetimindeki iletişim stratejileri
The communication strategies of organisation and management of trade shows
  1. Tez No: 208644
  2. Yazar: ELİF YURDAKUL COŞKUNKURT
  3. Danışmanlar: PROF.DR. FUNDA SAVAŞ GÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Etkinlik, Kurumsal Etkinlik, Etkinlik Pazarlaması, Etkinlik Yönetimi, Fuar, Ticari Fuar, Event, Business Event, Corporate Event, Event Marketing, Event Management, Trade Show, Trade Fair, Exhibition
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 155
Özet
Kurumsal etkinlikler, bütünlesik pazarlama iletisiminin oldukça önemli araçlarıdır. Kurumların diger iletisim araçları ile verdikleri mesajların pekistirilmesini, hedef kitlenin, tüm duyu organları ile, ürün ve hizmetleri deyenimleyebilmesini saglamaktadır. Böylelikle, firma ve hedef kitlesi arasındaki bag saglamlastırılmıs olmaktadır. Kurumsal etkinliklerin en önemli araçlarından biri ticari fuarlardır. Ticari fuarlar, bir grup tedarikçiye ait ürün ve hizmetlerin belirli yer ve zamanda, satıs veya sergileme amaçlı olarak, hedef kitlenin deneyimi ve begenisine sunuldugu etkinliklerdir. Fuarlar, günümüz ticaret dünyasında, mevcut ve potansiyel müsterilerle iletisim kurmak, pazar arastırmaları ve yeni pazarlara giris yapmak için kullanılan stratejik araçlar olarak kullanılmaktadırlar. Kurumsal etkinliklerin, bütünlesik pazarlama iletisiminin bir parçası olarak kullanılmasına karsın, hedeflenen basarıyı yakalayabilmeleri için kendi iletisimlerinin de yapılması gerekmektedir. Hem ticari fuarların hem de diger kurumsal etkinliklerin, stratejik pazarlama iletisimi planlarında yer almaları ve uzun vadeli olarak planlanmaları gerekmektedir. Kurumsal etkinlikler ve ticari fuarların incelendigi bu çalısmada, fuarlar ve diger etkinliklerin kavramsal temelleri ile gelisimlerinden bahsedilmis, dogru planlanmaları ve uygulanmaları için yapılması gerekenler incelenmistir.
Özet (Çeviri)
Business events are quite important tools of integrated communication marketing. Events companies to strengthen their connection with their target groups and allow costumers to experience products or services. Trade shows, one of the most powerful tools of the business events, are temporary, time sensitive events organized by an individual or corporation to get buyer and seller together to do business. Trade shows are convenient market places to communicate new or current costumers and enter to new markets. Business events planned in a long term strategic marketing plan can support all corporate and marketing aims of companies and governments. This thesis study contains conceptual bases, developments and communication strategies of corporate events and trade shows. The study aims at helping to understand and develop the process of creating or participating in an event.