Inventory management and cost accountıng systems development
Stok yönetimi ve maliyet muhasebesi sistemleri geliştirilmesi
- Tez No: 213108
- Danışmanlar: DOÇ.DR. YALÇIN ÇEBİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Stok, Yönetim, Maliyet, Muhasebe, JAVA, ORACLE, Inventory, Management, Cost, Accounting, JAVA, ORACLE
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
Günümüzde artan rekabet ile birlikte isletmeler maliyetlerini mümkün oldugunca düsük tutmaya çalısmaktadırlar. Mevcut rekabet ortamında, stokların etkin bir sekilde kullanılması ve stok maliyetlerinin en aza indirilmesi için stok yönetimi ve maliyet muhasebesi sistemleri gelistirilmistir. Stok yönetimi ve maliyet muhasebesi sistemleri, isletmelerin böylesi agır bir rekabet ortamında ayakta kalabilmeleri için çok önemli faktörlerdir. yi isleyen bir stok yönetim sistemi, uygulama kolaylıgı saglamasının yanında stok maliyetlerini de düsürmeye yardımcı olur. Bu sebeple bütün isletmeler stok seviyelerini kontrol altında tutmalı ve maliyet muhasebesi faaliyetlerini güçlendirmelidir. Stok Yöneticisi, her sektörden isletmelerin stok yönetimi ihtiyacına cevap verir. nternet tabanlı bir stok yönetim sistemi oldugundan, dünyanın her yerinden sisteme erisime olanak verir. Bu sayede isletmeler, yurt içinden ve yurt dısından her an, kolaylıkla stoklarının durumunu gözlemleyip, stoklarını istedikleri sekilde yönetebilirler. Stok Yöneticisinin üstün raporlama yetenekleri, karar vericilerin verilere istedikleri formatta ulasmalarını saglar ve gelecek planları yapmak için onlara önemli bir sans verir.
Özet (Çeviri)
Companies aim to drop their costs to minimum, because of raising competition level as a result of Global Economy. In this competition, inventory management and cost accounting systems are developed to use inventory efficiently and to drop inventory costs to minimum. Inventory management and cost accounting systems are very important factors for companies to survive in such a hard competition. A good working inventory management system provides application comfort and also reduces inventory costs. So every company should organize their inventory level and also strengthen their cost accounting facilities. Inventory Manager replies to inventory management needs of companies from all sectors. As a web-based inventory management system, Inventory Manager gains access to system from all over the world. Companies can control their inventory levels and they can also manage their inventories easily, both locally and abroad whenever they need. Inventory Manager?s great reporting skills provide decision makers to access the datas in every format they want and it gives them great chance for making future plans on their activities easily.