Göksu Çayı (Nurhak-Kahramanmaraş) balık faunası üzerine bir araştırma
An investigation on fish fauna of Göksu Stream, Nurhak-Kahramanmaraş
  1. Tez No: 213583
  2. Yazar: CUMA DEMİRCİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. CEMİL KARA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Balık faunası, Taksonomi, Göksu Çayı, Fırat Nehri, Nurhak, Kahramanmaraş, Fish fauna, Taxonomy, Göksu Stream, Euphrates, Nurhak, Kahramanmaraş
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 40
Özet
Bu çalışma, Göksu çayı (Nurhak-Kahramanmaraş)'nın balık faunasının tespiti amacıyla iki farklı istasyonda yapılmıştır. Bu çalışma Temmuz 2005-Temmuz 2006 tarihleri arasında yapılmıştır. Buna göre 3 familyaya (Salmonidae, Cyprinidae ve Cobitidae) ait 5 tür ve 2 alttür belirlenmiştir. Bunlardan Salmo trutta macrostigma Dumeril, 1858 ve Barbus subquincinatus Gunther, 1782 araştırma bölgesinde ilk defa bildirilmiştir. Balık türlerinin sistematik özellikleri belirlenerek daha önceki çalışmalarla karşılaştırmaları yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study was to determine the frsehwater fish of Göksu stream (Nurhak-Kahramanmaraş) from different stations ( Çamlak and Yılanovası) . This research was carried out between July 2005-2006. The result of clasification was as follows 3 families ( Salmonidae,Cyprinidae,Cobitidae) containing 5 species and 2 supspecies were identified. For of the species Salmo trutta macrostigma Dumeril, 1858 and Barbus subquincinatus Gunther, 1782 are newly reported from the inland water in the research area. These characteristic were then compared with those in previous studies.