Kontak geometride eğriler teorisi
A curve in contact geometry
- Tez No: 213821
- Danışmanlar: PROF.DR. H. HİLMİ HACISALİHOĞLU
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Contact Geometry, Contact Manifold, Contact form, Almost Contact Manifold, Contact Metric Manifold, Integral Submanifold, Legendre curve, Sasaki manifold, Finitely type curve, Space Forms
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 249
Özet
Bu doktora tezi bes bölümden olusmaktadır. Birinci böliim giris kısmına ayrılmistır. Ikinci Bölümde, temel tamm kavramlar kaynaklanyla birlikde verilmistir. Ugiincii böliimde Kontak geometri tamtılmis ve bu geometrideki temel tamm ile kavramlar verilmistir. Dördüncü böüimde Baikousis ile Blair in 1991 de yaptıklan makalenin Lorentz geometrisinde karsiligi incelenmis ve bazı farklılıklar oldugu görülmüstür. Son bölümde ise genelde tig boyutlu Sasaki uzaylarındaki egriler incelenmis ve bazı orjinal sonuçlar elde edilmistir. ANAHTAR KELIMELER: Kontak geometri, Kontak manifold, Kontak form, Hemen Hemen Kotak manifold, Kontak Metrik manifold, Integral alt manifold, Legendre egrileri, Sasaki manifold, Sonlu tip egriler, Uzay formları
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters. The first chapter is introduction of my thesis. In the second chapter, Some basic fundamental definition and theorem has been presented. The third chapter has been devoted to the presentation of contact geometry and fundamental definition in this geometry. In the third chapter, Baikousis and Blair?s paper that published in 1991 has been investigated as Lorentz geometry, some differences have been shown In the last chapter, The curves in the 3-dimensional Sasaki spaces has been examined and some original finding has been found. 2007, 243 pages