Çağdaş sanatta tekillikler problematiği ve bu bağlamda kentin algılanışı
Singularities problematic in contemporary art and perception of city according to this concept
  1. Tez No: 215645
  2. Yazar: ŞEREF EROL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ. EMRE ZEYTİNOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Tekillikler, Fark, Tekrar, Ayrım, Analoji, Enformasyon, Bellek, Kayıt, Katmanlasma, Kent, Sibernetik, Singularity, Difference, Repetition, Analogy, Information, Memory, Record, Layers, Urban, Cybernetics
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Heykel Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Heykel Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu eser metni, tekilliklerin ortaya koydugu olasılıklardan, kent ve çagdas sanat iliskisine bir bakıstır. Kent mekânlarının baglamlarında ele alınan eserler, bu mekânlarla tekrardan anlamlandırılmıstır. Tekillik, tikel ile genel arasında kolektif bir yerdedir ve ancak, üzerinde durdugu düzlemlerde var olabilmesine karsılık bu düzlemlerle olan ayrımından dolayı, bu düzlemleri dekonstrüksiyona ugratmaktadır. Çagdas sanatın, günümüz kent mekânlarıyla olan iliskisi de bu sekildedir. Üretilen yapıtlarla, kent olgusu, tekil bakıs açılarıyla yeniden tanımlanmıstır. Ayrıca, yapıtların analojilerle iliskilendirildigi kavramlar ve bakıs açıları, kent olgusunun imkânlarından çıkarılmıstır.
Özet (Çeviri)
This work text is a view to city and contemporary art relation via probabilities which singularities causes. Works that formes by urban context, take meanings by these spaces. Singularity is in a collective space between partial and general. Although it can can only be on planes where it stands, due to differance between planes and itself; singularity deconstructs these planes . This is how the relation occurs between contemporary art and today?s urban spaces. With produced works, the urban fact redefined by singular point of view. And ideas and point of views that related with analogies of works are obtained from the probabilities of urban fact.