Polonya doğal taş üretimi ve ithalatının incelenmesi
Investigation of the natural stone production and importation in Poland
- Tez No: 216193
- Danışmanlar: PROF. DR. SEYFİ KULAKSIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
- Anahtar Kelimeler: Polonya Doğal Taş Sektörü, Pazarlama, Üretim, İthalat, Natural Stone Sector of Poland, Marketing, Production, Import
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Polonya doğal taş sektörü, her geçen yıl hızla büyüme göstermektedir. Özellikle Avrupa Birliği üyeliğiyle birlikte ekonominin hızla gelişmesi, sektörün büyümesini tetiklemiştir. Halkın yaşam standardının yükselmesi, ülkede inşaat sektöründe büyük yatırımların gerçekleştirilmesi doğal taş tüketimini arttırmıştır.Bu çalışmada Polonya doğal taş sektörünün yıllar içindeki gelişimi incelenmiştir. Avrupa Birliği öncesi ve sonrası üretim, tüketim, ithalat ve ihracat miktarlarındaki değişime paralel olarak pazarın durumu ve gelişimi üzerinde durulmuştur. Ülkede doğal taş tüketiminin gerçekleştiği sektörlerin durumuna ve doğal taş sektörüne etkilerine değinilmiştir.Polonya doğal taş pazarına girecek şirketlerin takip etmeleri gereken prosedürlere, pazara giriş şekillerine değinilmiştir. Pazarda talep gören ürün türünün belirlenmesi, fiyatlandırılması, tanıtımı ve dağıtımı konuları üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
The natural stone sector of Poland is steadily growing up year by year. The improvement of the sector is actuated by the development of the economy especially with the membership of European Union. The increase in the standard of living of the people and in the number of the new investments in construction sector, also increase the consumption of natural stone.In this study, the development of the natural stone sector by the year is investigated. The condition and the development of the market is mentioned with respect to the changes in the consumption, production, import and export amount of the natural stones before and after the European Union membership. The conditions of the sector in which natural stones are consumed are emphasized.The procedures have to be followed by the companies which are new in the Polish Market and the way of entering to the market is indicated in the study. The determination of the demanding product, pricing, advertising and the distribution of the products are mentioned.