A Study on the comparison of methods measuring human power output during high intensity short duration exercises
İnsan performansının yüksek şiddet ve kısa süreli egzersizlerdeki güç çıkışına ait ölçüm metodları hakkında bir karşılaştırma çalışması
- Tez No: 21645
- Danışmanlar: DOÇ. DR. KEMAL TAMER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Anaerobik güç testleri, Sargeant sıçrama testi, Margaria Kaleman Testi, Wingate Testi, Bosco Testi, Gerilme Kısalma Döngüsü, Anaerobic Power Tests, Sargeant Jump, Margaria Kaleman, Wingate Test, Bosco Test, SSC-Stretch Shortening Cycle
- Yıl: 1992
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 43
Özet
öz İNSAN PERFORMANSININ YÜKSEK ŞİDDET VE KISA SÜRELİ EGZERSİZLERDEKİ GÜÇ ÇIKIŞINA AİT ÖLÇÜM METODLARI HAKKINDA BİR KARŞILAŞTIRMA ÇALIŞMASI CİNEMRE, Alpan Yüksek Lisans Tezi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Tez Yöneticisi Doç.Dr. Kemal TAMER Eylül, 992, 43 sayfa Bu çalışmanın amacı Sargeant, Margaria, Wingate ve Bosco Ergo Jump anaerobik güç testlerinin mekaniksel bulgularının birbirleriyle bağdaştırılmasıdır. Çalışmada yer alan örneklem grubu Yükseliş Lisesi kız Voleybol takımının yaşlan 14 - 17 arası değişen 27 bayanıdır.“Pearson'un Ürün-Moment Bağıntısı”istatiksel yöntem olarak kullanılmıştır. Yapılan analizler göstermiştir ki; Sargeant, Margaria, Wingate ve Bosco Ergo Jump testleri arasında belirgin bir bağıntı yoktur. İncelemeler, aynı zamanda bu dört anaerobik güç testlerinin birbirleri yerine de kullanılamıyacağını göstermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A STUDY ON THE COMPARISON OF METHODS MEASURING HUMAN POWER OUTPUT DURING HIGH INTENSITY SHORT DURATION EXERCISES CİNEMRE, Alpan M.S. in Physical Education Supervisor: Assoc.Prof.Dr.Kemal Tamer September, 1992, 43 pages. The purpose of this study was to compare the mechanical power output scores of the Sargeant, the Margaria, the Wingate and the Bosco Ergo Jump Anaerobic Power tests. The subjects of this study were 27 female voleybail players of Yükseliş Lyce, whose ages were 14-17 during the measurments. The Sargeant, the Margaria, the Wingate and the Bosco Ergo Jump testing procedures were applied. A new apparatus designed which was modified from Bosco Ergo Jump Test to collect the data. A statistical technique“Pearson's Product Moment Correlation”were utilized to analyze the data. The data analysis showed that the Sargeant, the Margaria, the Wingate and the Bosco Ergo Jump tests were not significiantly correlated with each other. According to the results, these tests could not be used with conversly to each other.