The implementation of a multimedia data mining tool
Multimedya veri madenciliği aracı
- Tez No: 216492
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ATAKAN KURT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Multimedya, veri madenciliği, görüntü işleme, JAI, Weka, Multimedia, data mining, image processing, JAI, Weka
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Fatih Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
- Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
Bilgisayar bilimi öğrencileri gibi yeni başlayanlar için günümüzde mevcut olan veri madenciliği yazılımları oldukça kompleks bir yapıya sahiptir. Veri madenciliği ve multimedya öğrencilerine kullanımı kolay bir ortam sağlayan sade bir araç eğitimleri için faydalıdır. Bu tez çalışmasında, veri madenciliği ve görüntü işleme derslerinde oldukça faydalı olacak, görüntü dosyaları üzerinde görüntü işleme ve veri madenciliği algoritmalarını çalıştırma yöntemi sağlayan bir araç geliştirildi. Bu araç; görüntü dosyalarının filtre edilmesi ve işlenmesi, görüntü dosyalarının veri madenciliği için uygun formata dönüştürülmesi ve bu dosya grupları üzerinde çeşitli veri madenciliği algoritmalarının uygulanması işlevlerini sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
sophisticated. A lightweight tool that provides an easy to use environment for the students who are learning data mining and multimedia is beneficial for their education. In this thesis, we developed a tool that provides a simple interface for image processing and a way to running data mining algorithms on image files which will be quite valuable in data mining and image processing courses. This tool provides the functionalites of manipulation and filtering of image files, conversion of image files to a format suitable for data mining, and application of several data mining algorithms on these groups of files.