Trust management policies for distributed computing systems
Dağıtımlı bilgisayar sistemleri için güvenlik yönetim metodları
  1. Tez No: 216493
  2. Yazar: İSMAİL ALAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. VELİ HAKKOYMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Ag Güvenligi, IPsec prokolü, Güvenlik Politikalarının Dinamik Olarak Yönetilmesi, Network Security, IPsec protocol, Dynamic Policy Management
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu çalısmada, bilgisayar agları mimarisinin güvenlik yönlerini inceleyerek, bilgisayar aglarında güvenlik servislerinin OSI modeline gore agın uygulama, tasıma ve ag katmanlarında saglandıgını gördük. nternete baglanan dagınık sistemlerde güvenligi ag katmanında saglamak, güvenlik saldırılarını engelleme ve kontrol etme açısından diger katmanlara gore çok daha üstün hizmetleri bize saglamaktadır. Internet Protokolü güvenlik servislerinin önemli ayrıntıları üzerinde çalısılmıs ve güvenli veya güvenli olmayan paket trafiklerinin dinamik bir sekilde ele alınması için önerilerde bulunulmustur. Dinamiklik güvenlik saldırılarının sıklıgına göre sistemin güvenlik seviyesinin degismesi olarak ele alınmıstır. Bizim sundugumuz öneri, sistemin güvenlik mekanizmasını yönettigi kullanıcılarından gelen bilgilere göre dinamik olarak kontrol eden güvenlik politika yöneticisini içermektedir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, we investigate the security aspects of computer networks architecture and observe that security services are provided at application, transport and network layers of OSI model. Network layer security presents some important opportunities for offering controls over security threats to distributed information systems connected to the global Internet. Important details of Internet Protocol (IP) security services are studied and enhancements are proposed over handling both protected and unprotected packet traffics for a dynamic environment. Dynamism is in terms of severity of security threats. Our proposal includes a security policy manager (SPM), which is an adaptive security control mechanism that would automatically configure security levels for a host in response to the frequency of security attacks.