Bakışa çizilen sınır 'pencere'
The boundary formed for view 'window'
- Tez No: 221216
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ÖNDER BÜYÜKERMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Bilinç, Pencere, Sınır, Belirlenim, İlişki, The Conscious, Window, Boundary, Designation, Relation
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Heykel Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 30
Özet
Bakışa Çizilen Sınır ?Pencere? konulu tez çalışmamı bir anlamda ?bilinç varlığı? olarak tanımlayabileceğimiz insanın, bilinç dediğimiz yetisinin idrak'a gelebilmesi için sınıra gereksinimin zorunlu olduğu olgusundan yola çıkarak hazırladım. Bir sınırlayan olarak bilincin, aynı zamanda sınırladıklarıyla ( bilgi- dil- düşünce) sınırlandığını, dolayısıyla bilincin, içeriği ile kendine çizdiği sınırlamayı da bu anlatımda ?pencere? olarak tanımladım. Bilgi, dil ve düşüncenin oluşturduğu bilinç-içeriği, insanın içinde bulunduğu kültürün toplumsal etki ve ilişkilerine, iletişim olanaklarına eğitime vb. bağlı olarak süreç içinde şekillenir ve gelişir. Dolayısıyla nesne, olay ve olgular karşısında, Bakışa Çizilen Sınır ?pencere? her zaman aynı ?pencere? değildir
Özet (Çeviri)
I prepared my thesis which is subjected on ?The boundary formed for view: `window??, setting out the idea that the conscious skill of human being (we can define human being as the existence of the conscious), needs the boundary for being able to conceive. I defined that ?A Boundary Former: The Conscious? is being limited while it limits (information-language-conception), so I defined the forming boundary by the conscious on itself through its content as ?window?. The conscious content which is constituted by information, language and conception is being formed and developed in process upon the communal effects and relations, communication possibilities, education of the culture. So the `The boundary formed for view: ?window?? is not always the same ?window? in view of the subject, fact and concepts.