Basamaklı CMMI modeli ile extreme programmıng metodunun değerlendirilmesi
Evaluation of staged model CMMI with extreme programming method
- Tez No: 221953
- Danışmanlar: PROF. DR. A.MESUT RAZBONYALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: CMMI, Yazılım Kalitesi, Yazılım Güvenliği
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 157
Özet
Bu çalışmada, bir yazılım süreç değerlendirme modeli olan CMMI kullanılarakbir yazılım geliştirme metodu olan Extreme Programming değerlendirilmiştir. CMMIisterlerinin Extreme Programming tarafından karşılanabileceğinin mümkün olupolunmadığıı sorusuna cevab aranmaktadır.Karşılaştırılma sistemi; CMMI 2.seviye isterleri temel alınarakgerçekleştirilmiştir. CMMI 2.seviye isterleri ele alınıp, Extreme Programming pratikleriile karşılaştırılmıştır. Sonuç kısmında ise; CMMI isterlerinin Extreme Programmingparatikleri tarafından nasıl gerçekleştirildiğinin üzerinde durulmuştur.Bu tez 2006 yılında yapılmıştır ve 157 sayfadan oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this work, the software process assessment model CMMI is used to asses thesoftware development method Extreme Programming. In particular an answer is soughtas to what extent Extreme Programming fulfilled CMMI requirements for differentmaturity levels.After comparing the CMMI requirement with Extreme Programming practices,it is concluded that Extreme Programming practices can meet maturity level 2requirements with little difficulty. It is also possible to augment Extreme Programmingpractices with some organization effort can meet level 3 requirements. But level 4 andlevel 5 are well beyond Extreme Programming.This thesis written in 2006 and consists of 157 pages.KEYWORDS: CMMI, XP, Software Quality, Quality Assurance