Ortotrop kalın plakların statik ve dinamik analizi
Analysis of static and dynamic at thick orthotropic plates
  1. Tez No: 222528
  2. Yazar: HALİM ÇALIŞKAN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. NİHAL ERATLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Ortotrop Plaklar, Plaklar, Sonlu elemanlar, Reissner Teorisi, Orthotropic Plates, Plates, Finite Elements, Reissner Theory
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yapı Mühendisliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Bu çalısmada, Reissner plak teorisi kullanılarak ortotrop kalın plakların statik ve dinamik analizi yapılmıstır. Fonksiyonel analiz yöntemi ile Gâteaux diferansiyeli kullanılarak ortotropik kalın plaklar için yeni bir fonksiyonel geometrik ve dinamik sınır kosulları ile birlikte elde edilmistir. Kalın ve ince plak tanımları üzerinde durulmus, kalın plak teorilerinden Reissner ve Mindlin teorilerinin karsılastırılması yapılmıstır. Elde edilen fonksiyonel kullanılarak karısık sonlu eleman yöntemi ile Reissner teorisine dayalı olarak eleman matrisi elde edilmistir. Eleman matrisinin dogrulugu literatürden alınan örneklerle gösterilmistir.
Özet (Çeviri)
In this study, the static and dynamic analysis of thick isotrop and orthotrop plates are made by using Reisner plate theory. A new functional is obtained for thick Orthotrop plates using functional analysis method based on the Gâteaux differential. The functional also contains both the geometric and the dynamic boundary conditions. The definition of thick and thin plates are given. Reissner and Mindlin plates theories are compared and contrasted. Through making use of that functional based on Reissner plate theory with the mixed finite element method, element matrix has been obtained. The accuracy of the element matrix is verified by applying the method to some problems taken from literature.