Mikrodenetleyici tabanlı RF'li kontrol uygulaması
Microcontroller based control application with RF
  1. Tez No: 222778
  2. Yazar: YILMAZ DURNA
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MURAT UZAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: PLC, PIC, 18F452 mikrodenetleyici, PLC, PIC, 18F452 microcontroller
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
Bu çalısmanın amacı 18 serisi PIC mikrodenetleyicileri kullanarak RF ile uzaktan kontrol isleminin gerçeklestirilmesidir. Bu çalısmada 18 serisi PIC olarak 18F452 mikrodenetleyicileri ve üretici firmaya ait MCC18 C derleyicisi kullanılmıstır. Yazılım standart C dili ile yapılmıstır. Uzaktan kontrol islemini gerçeklestirmek amacıyla ABACOM firmasının RF alıcı ve verici modülleri seçilmistir. Çalısmanın temelinde yer alan kontrol kartı olarak, sanayide yogun olarak kullanılan PLC sistemlerinin modellemesi yapılmıstır. PLC sistemlerinin uzaktan RF ile kontrolüne imkân veren bu çalısma ile otomasyon sistemlerinin kablosuz olarak gerçeklestirilmesine yönelik bir uygulama sunulmustur.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to implement an RF control application by using 18 series PIC microcontrollers. In this study, 18 series PIC 18F452 microcontrollers and MCC18 C compiler which belongs the same producer are used. The software utilized is the standard C language. ABACOM RF receiver and transmitter modules are chosen to implement the remote control application. The basic control cards PLC systems which are widely used in todays? industry. This study leads the way towards controlling PLC systems with RF. An example is provided to demonstrate the applicability of the proposed wireless automation systems.