Karayolu projesinde modüler program
Modular program of highway design
- Tez No: 222907
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜSEYİN AKBULUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Teknik Eğitim, Technical Education
- Anahtar Kelimeler: Modüler Program, Karayolu, Karayolu Projesi, Bilgisayar Destekli Tasarım, Paket Program, NETCAD, Modular Program, Highway, Design of Highway, CAD, Packet Program, NETCAD
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Teknik Eğitim Bölümü
- Bilim Dalı: Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 215
Özet
Karayolu projesi dersinin içerdiği konular öğrenciler ve öğretmenler için öğrenilmesi ve aktarılması zor konulardır. Zor olmalarının en büyük sebebi içeriklerinde sözel, sayısal ve uygulama kısımlarının birlikte bulunmasıdır.Teknolojik gelişmeler ve bilgisayarın insan hayatına girmesi ile çeşitli yazılımlar geliştirilmiş ve paket programlar hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Karayolu projesi için de bazı paket programlar hazırlanmıştır.Eğitim yönteminde sadece paket program kullanılması ve temel bilgilerin tam olarak verilmemesi eğitim yöntemini verimsiz hale getirir. Teorik bilgilerin öğretilmesi ve bununla birlikte bilgisayar programlarının kullanımı, konuların anlaşılması açısından öğrencilere önemli bir destek sağlayacaktır.Bu nedenle bu çalışmada öncelikle öğrencilere temel bilgiler anlatılmış ve daha sonra bu bilgilerin bilgisayar programı desteği sağlanmıştır.Bu çalışmada karayolu projesi dersi 14 modül'e ayrılmış ve ülkemizde bu konuda yaygın olarak kullanılan NETCAD programı ile desteklenmiştir.2008, 215
Özet (Çeviri)
The highway design lesson has different topics, which are difficult for students and teachers to learn and teach. The basic reason this difficulty is comprehension of its topic having verbal, numeral and application sections in their contents.Various softwares and packet programs have been a part of life with technological developments and computer enterance to human life. Also for preparing the highway engineering project, some of the computer programs have been prepared.Using only packet program in education system and not giving the whole knowledge and makes education system fully theoretical and not giving ability of applying with in the real conditions. In terms of comprehending the subjects, teaching the theoretical knowledge and with using program of the computers provide an important support for students.For this reason, with the necessary are theoretical information, software support was provided and put in use at the same time.In this work, the highway project lesson is subdivided 14 weeks. And the lesson of the highway is supported with the program of NETCAD which it is used widely in our country.2008, 215