Tekil yük etkisi altındaki ankastre mesnetli kirişin yerel olmayan elastisite yöntemiyle incelenmesi
Investigation of a cantilevered bar subjected to a point load in nonlocal elasticity
- Tez No: 223227
- Danışmanlar: PROF.DR. REHA ARTAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yerel Olmayan Elastisite, Eringen Denklemi, Kernel (Çekirdek) Fonksiyonu, Nonlocal Elasticity, Eringen?s Constitutive Equation, Kernel Function
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yapı Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 27
Özet
Bu çalışmada, yerel olmayan elastisite yöntemi ile tekil yükle yüklenmiş bir kirişin şekil değiştirmesinin hesaplanması için yeni fonksiyon elde edilmiştir. Fonksiyonlar geometrik ve dinamik sınır koşullarını da içermektedir. Bu yeni formülasyon, tekil yük etkisi altındaki ankastre mesnetli kirişler için geçerlidir. Buradaki amaç, eğilmeye çalışan kirişin yerel olmayan elastisite yöntemi ile bulunan şekil değiştirme değerlerinin klasik yöntemlerle bulunan değerlerle karşılaştırılmasıdır. Sonuçları literatürdeki çalışmalarla karşılaştırdığımızda, önerilen yöntemlerle geliştirilen şekil değiştirme formülasyonunun yeterli yakınsaklığı sağladığı gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study the deformation in a cantilvered bar subjected to a point load is investigated within the framework of nonlocal elasticity. The functional also contains both the geometric and the dynamic boundary conditions. This new formulation is valid for the cantilevered bar which subjected to a point load. The aim is to compare the deformation in a cantilevered bar using nonlocal elasticity with the classic evaluation. The comparison of the results with the examples given in the literature was in a good agreement.