Türkiye'de ve İstanbul'da lojistik faaliyetler: İstanbul'da lojistik tesis geliştirme projesi fizibilite örneği
The logistic activities in turkey and in Istanbul: A feasibility study for a logistic facilty development project
  1. Tez No: 223467
  2. Yazar: DİLEK BİÇER
  3. Danışmanlar: PROF.DR. VEDİA DÖKMECİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
  6. Anahtar Kelimeler: Lojistik, Fizibilite, Depolama, stanbul, Logistics, Feasibiliy, Warehousing, Istanbul
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gayrimenkul Geliştirme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 100
Özet
Özellikle son on yıl içinde uluslararası pazarda çok ciddi bir gelisme gösteren lojistik sektörü ile ilgili yansımalar Türkiye ekonomisinde de görülmüs ve her geçen gün lojistik hizmetler daha fazla anılır bir hale gelmistir. Türkiye, gerek dünya cografyası üzerindeki konumu, gerek genç ve dinamik nüfusu ve gerekse lojistik sektörüne verilen önem ve yapılan yeni yatırımlar sayesinde lojistik hizmetlerde Dünya'da önemli bir merkez konumuna gelebilecek bir potansiyele sahiptir. Bu nedenle, lojistik kavramının öneminin son yıllarda ülkemizde artmasıyla, lojistik faaliyetler de ivme kazanmıstır. Bu çalısma, lojistik kavramını tanımlamak, sektörün önemini vurgulamak, ülkemizde ve özellikle stanbul'da lojistik faaliyetleri arastırmak, farklı lokasyonlarda yer alan arsalar üzerinde gelistirilecek lojistik tesislerin fizibilite analizini karsılastırmak amacı ile hazırlanmıstır. Çalısma kapsamında, lojistik tesisi için fizibilite çalısması yapılmıstır. stanbul'da ikisi Avrupa yakasında ve bir tanesi de Anadolu yakasında olmak üzere üç farklı depolama arsası seçilmistir, fizibilite hesapları yapılarak karsılastırmaya yer verilmistir.
Özet (Çeviri)
A serious development progress has seen in logistic sector in the international market during the last ten years. The reflections of the development in logistics also observed in the Turkish economy and the logistic services started to be mentioned more often. Turkey has the potential to become an important center of the logistic services in the world due to its location, young and dinamic population, the importance given to logistic services and new investments in the sector. The importance of the logistic concept has increased in the recent years as a result of acceleration in the logistic activities. This study is prepeared in order to describe the logistic concept, to highlight the importance of the sector, to inquire the logistic activities in Turkey especially in stanbul and to compare the feasibility analysis of the logistic facilities which will developed in different locations. Çalısma kapsamında, lojistik tesisi için fizibilite çalısması yapılmıstır. stanbul?da ikisi Avrupa yakasında ve bir tanesi de Anadolu yakasında olmak üzere üç farklı depolama arsası seçilmistir, fizibilite hesapları yapılarak karsılastırmaya yer verilmistir. Inline with the study, feasibility study for logistics facility is prepeared. Three different lands in Istanbul with warehouse zoning, one in Anatolian Side and two in European side are selected, feasibility studies are prepeared and a comparison is made.